Följ oss på sociala medier:
”En varm berättelse.”Läs mer
”Det här är Anne Holt när hon är som allra, allra bäst....”Läs mer
”Det märks att författaren är insatt i det politiska spelet. Han lyckas...”Läs mer
”Hilma är en ytterst välresearchad fiktionaliserad konstnärsbiografi om...”Läs mer
”Christoffer Carlsson har lyckats få till både ett poetiskt språk och ...”Läs mer
”Unni Lindells polisroman Där satan har sin tron blir allt mer av...”Läs mer
”Intressant övernaturlig skräckthrillerdeckare med onda undertoner serv...”Läs mer
”Ohlsson skriver otroligt spännande och lyckas knyta ihop alla trådar p...”Läs mer
”Boken är lika språkligt snygg som den är estetiskt vacker. Jag älskar ...”Läs mer
”Rappt skrivet ... tempofyllt och spännande.”Läs mer
”Oerhört brutal och realistisk roman, mycket välskriven och med intress...”Läs mer
”Det är lätt att tycka om Kouplan och Sara Lövestam är en...”Läs mer
”En historia full av äventyr och fantasi ... berättelsen är på samma gå...”Läs mer
”En drabbande berättelse om vad ett ishockey-lag kan betyda för ett sam...”Läs mer
”Malins raka, obarmhärtiga och stundtals humoristiska språk genomsyrar ...”Läs mer
”En intressant, tankeväckande och spännande bok, som i själva verket är...”Läs mer
”En underhållande och träffsäker skildring av svenskt 50-tal.”Läs mer

Vad som inte bör missas på Bokmässan

Nu är Bokmässan igång! Det finns mycket att uppleva och omöjligt att hinna med allt. Även Piratförlagets medverkande författare tvingas att prioritera.

Har kommer ett smakprov på vad de inte missar inte på årets bokmässa:

Katerina Janouch: ”Jag har så mycket att göra under mässan att jag faktiskt inte riktigt hinner med seminarier och föreläsningar, tyvärr. Men jag tänker ta mig tid att vara med en stund i 1,6-2,6-miljoner klubbens monter och även hänga hos Bonnier Carlsen, för där finns mina barn- och ungdomsläsare. Men sen är det Piratförlaget som gäller, för hela slanten. Man hittar mig där.”

Sara Kadefors: ”Jag har inte sett något program än, men jag tänker inte missa förlagsmiddagen på fredagen. Det är årets höjdpunkt eftersom maten är så fantastisk och sällskapet så trevligt.”

Al Pitcher: ”Roslund and Hellström, not only do i love what they write about and the passion they do it with, I also think they sound like stadium djs , i would love them to become the new Swedish House Maffia”.

Malin Persson Giolito: ”Bure Holmbeck håller ett seminarium om Hjalmar Söderberg som jag vill gå på. Av kändisarna skulle jag vilja se Jonas Gardell och Hanne Vibeke-Holst. Och Anne Holt, naturligtvis.”

Sara Lövestam: ”Vimlet. Man kan planera bäst man vill, men det är i vimlet de bästa överraskningarna lurar. Jag hoppas att jag får plats i mitt schema för lite spontanitet, så att jag kan dröja vid intressanta monterframträdanden och hinna umgås med både läsare och kollegor.”

Anders Roslund: ”Frukosten. Det blir sena kvällar. Och jag har missat en del bokmässefrukostar. Jag blir så långsam då, tankarna hinner liksom inte med. Frukost med bananchips och kaksmulor på yoghurten, de små skålarna som bara finns på hotell, det missar jag inte. Den här gången.”

Emma Hamberg: ”Chansen att gå på en massa intressanta seminarier. Jag har för vana att missa detta, och blir lika djupt bedrövad varje gång. Men i år, har jag mina egna föredrags-tider på ett litet schema och sedan ett annat schema med andra människors föredrag som jag vill lyssna på. Jag ska försöka att hinna båda dessa scheman. Suzanne Brøgger är ju en ultracool dam som jag inte vill missa, Linn Ullman är jag också sugen på, samt en massa ursmarta svenska serietecknare som snackar på seriescenen: bla Lina Neidestam och Nina Hemingsson.”

Martina Haag: ”Att ta med mig platta skor. Att stå och signera böcker åtta timmar i ett par svinhöga Louboutin är bara en bra idé i ungefär tio minuter.”

Helene Tursten: ”I år missar jag absolut inte Enfaldiga krav på förnyelse blir förnyelsens död!på torsdagen klockan 14.00-14.30. Verkar mycket intressant!”

Maj Sjöwall: ”Lennart Hellsing.”

Lasse Berghagen: ”Piratförlagets monter för där kommer jag att stå själv och signera min senaste bok Flakmopedisten.”

Lena Ebervall: ”Suzanne Brögger är en hjältinna för både Per och mig. En stark, vacker feministisk förebild. Henne missar vi inte!”

Läs mer om författarnas bästa bokmässeminne.