Följ oss på sociala medier:
”En varm berättelse.”Läs mer
”Det här är Anne Holt när hon är som allra, allra bäst....”Läs mer
”Det märks att författaren är insatt i det politiska spelet. Han lyckas...”Läs mer
”Hilma är en ytterst välresearchad fiktionaliserad konstnärsbiografi om...”Läs mer
”Christoffer Carlsson har lyckats få till både ett poetiskt språk och ...”Läs mer
”Unni Lindells polisroman Där satan har sin tron blir allt mer av...”Läs mer
”Intressant övernaturlig skräckthrillerdeckare med onda undertoner serv...”Läs mer
”Ohlsson skriver otroligt spännande och lyckas knyta ihop alla trådar p...”Läs mer
”Boken är lika språkligt snygg som den är estetiskt vacker. Jag älskar ...”Läs mer
”Rappt skrivet ... tempofyllt och spännande.”Läs mer
”Oerhört brutal och realistisk roman, mycket välskriven och med intress...”Läs mer
”Det är lätt att tycka om Kouplan och Sara Lövestam är en...”Läs mer
”En historia full av äventyr och fantasi ... berättelsen är på samma gå...”Läs mer
”En drabbande berättelse om vad ett ishockey-lag kan betyda för ett sam...”Läs mer
”Malins raka, obarmhärtiga och stundtals humoristiska språk genomsyrar ...”Läs mer
”En intressant, tankeväckande och spännande bok, som i själva verket är...”Läs mer
”En underhållande och träffsäker skildring av svenskt 50-tal.”Läs mer

Här träffar du våra författare under vecka 42! (2012)

Författarkvällar, bokfrukost och bokens dag. Här träffar du våra författare under vecka 42!

Måndag 15 oktober:

Mark Levengood besöker Nykvarn. Klockan 18.00 kan du träffa Mark Levengood på Qulturum Sländan, där han kåserar med humor om livet och dess vedermödor. Biljetterna kostar 40 kronor och finns att köpa i Kundcenter på Centrumvägen 26.

* Sara Kadefors på biblioteket i Hallstahammar. Sara Kadefors besöker Hallstahammars bibliotek för att berätta om sin senaste roman Kast med liten kniv och om sitt författarskap. ABF Västra Västmanland är värd för programmet som börjar klockan 18.00. Fri entré.

Tisdag 16 oktober:

* Det svenska deckarundrets vagga på ABF-huset i Stockholm. Utan Sjöwall Wahlöös tio polisromaner om Martin Beck och hans kollegor hade vi inte haft något svenskt deckarunder. Nu ges Roman om ett brott ut på nytt. Möt Maj Sjöwal i ett samtal med kriminalförfattaren Anders Roslund och litteraturprofessorn Johan Svedjedal om synen på Sverige i kriminalromanen nu och då. Moderator Marianne Rundström. Klockan 18.30 på ABF-huset, Sveavägen 41. Entré 60 kr.

* Jan Guillou på Bokens dag Västmanland. Klockan 20.20 besöker Jan Guillou Bokens dag i Västmanland för att berätta om sin senaste roman Dandy. Efteråt följer signeringar. Bokens dag genomförs på Västmanlands Teater på Slottsgatan 11 i Västerås. Biljetterna kostar 60 kr per block och kan köpas på Akademibokhandeln, Bokia, Västmanlands Teater, Västerås Bibliotek och Mälardalens Högskola.

Onsdag 17 oktober:

Emma Hamberg på Bokens dag i Visby. Emma Hamberg besöker Bokens dag i Visby där hon berättar om sitt författarskap, samt sin senaste bok Rosengädda, nästa!. Det blir även bokförsäljning och signering i anslutning till programmen. I Spegelsalen på Clarion Hotel Wisby. Pris 90 kr, inkl kaffe och smörgås. Direktförsäljning av biljetter på Bokia och Almedalsbiblioteket.

* En dandy från Osterøya. Författarkväll med Jan Guillou på Historiska museet. Med utgångspunkt i sitt bokprojekt ”Det stora århundradet” berättar Jan Guillou om det europeiska 1900-talet – en av mänsklighetens mest dramatiska och blodigaste perioder. Det blir även bokförsäljning. Klockan 18.00-19.30. Föredraget ingår i entréavgiften, men förboka gärna din plats här.

* Bokens afton i Västervik.  Katerina Janouch och Roslund & Hellström gästar Bokens afton i Västervik och berättar mer om sina senaste böcker Modershjärtat och Två soldater.

Torsdag 18 oktober:

* Författarfrukost i Västervik. Katerina Janouch, samt Roslund & Hellström gästar Bokia, klockan 08.00, för att berätta mer om sina senaste böcker. Biljetter säljs på Bokia, Västervik.

* Jan Guillou på Bro Bibliotek. Jan Guillou besöker Bro bibliotek för att berätta om sitt författarskap och om  romanen Dandy, den senaste delen i hans romansvit ”Det stora århundradet”. Klockan 19.00 på Bro bibliotek. Fri entré. Biljetter kan hämtas på Bro bibliotek i i Villa Skoga.

Fredag 19 oktober:

* Författarträff med Mark Levengood på Akademibokhandeln i Södertälje. Mark Levengood besöker Akademibokhandeln i Södertälje och berättar mer om sin senaste bok Rosor, min kära, bara rosor. Bokförsäljning och signering, klockan 15.30.

Lördag 20 oktober:

* Författarträff med Mark Levengood på Akademibokhandeln i Karlstad. Mark Levengood besöker Akademibokhandeln Mitt i City i Karlstad och berättar mer om sin senaste bok Rosor, min kära, bara rosor. Bokförsäljning och signering, klockan 13.30.

Söndag 21 oktober:

* Lasse Berghagen på Litterär afton i Katrineholm. Lasse Berghagen besöker Litterär afton i Katrineholm och berättar mer om sin bok Flakmopedisten.

* Författarträff med Mark Levengood på Akademibokhandeln i IKANO-huset. Mark Levengood besöker Akademibokhandeln IKANO-huset och berättar mer om sin senaste bok Rosor, min kära, bara rosor. Bokförsäljning och signering, klockan 14.30.