Följ oss på sociala medier:
Johan Erlandsson

Johan Erlandsson

Boken om Beck och Sjöwall Wahlöö och tiden som for av Johan Erlandsson

Under åren 1965 till 1975 kom författarna Maj Sjöwall och Per Wahlöö ut med tio böcker om kriminalkommissarie Martin Beck. Sviten fick titeln Roman om ett brott och skulle bli banbrytande. Så här kunde deckare skrivas! Så här kunde Sverige skildras!

Maj och Per var glödande kommunister, men också ett innerligt kärlekspar. Reportrar som träffade dem hade svårt att skriva artiklarna efteråt, för vem sa egentligen vad? De föll varandra i talet, alltid tillsammans, alltid sammanflätade. Så BOKEN OM BECK är en berättelse om litteraturhistoria, men också en kärlekshistoria.

Roman om ett brott skapade det svenska deckarundret. Det är svårt att tänka sig en Wallander, en Salander eller en Van Veeteren utan Martin Beck.

Utifrån en mängd intervjuer och hittills opublicerade brev och dagböcker tecknar Johan Erlandsson bilden av ett av svenskt 1900-tals mest betydande författarskap.

JOHAN ERLANDSSON är författare och journalist. Han debuterade 2009 med en biografi över Allan Edwall. 2016 kom det historiska reportaget Desertörerna, om de amerikanska Vietnamdesertörerna. Till vardags är han reporter
på tidningen Kommunalarbetaren.

  • Format: Inbunden
  • ISBN: 978-91-642-0628-2
  • I butik: 2020-08
  • Recensionsdag: 2020-08-26
  • Sidor: 250