Följ oss på sociala medier:
Isabelle Steineck & Ralph Bretzer

Isabelle Steineck & Ralph Bretzer

Medan giftet sprider sig av Isabelle Steineck & Ralph Bretzer

I ett jourrum på Hvidovre Hospital i Köpenhamn hittas en svensk läkare död. Zarha Alipour var ung och ambitiös. Hon bodde hemma hos föräldrarna i Malmö, bråkade med sin bror och dejtade en riktig bad boy. Hon hade allt att leva för. Nu är hon borta.

På en tidningsredaktion i Malmö får journalisten Anders Bergström nyheten och skriver en notis om dödsfallet. Det var säkert självmord. Eller så var hon väl sjuk? Än anar han inte att den läkare som dött är någon han känner väl.

Polisen ser genast kopplingar till familjens muslimska härkomst och snart surrar det på nätet om hedersmotiv. Men Anders vägrar tro det, han känner ju Zarhas familj. Han lovar dem att söka svaret på vad som låg bakom hennes död.

Medan giftet sprider sig rör sig i den dynamiska regionen kring Malmö och Köpenhamn. Det är en spänningsroman om yrkesmässig press, om fördomar och om den kriminella miljö som förknippas med Malmö.

Isabelle Steineck är läkare och diabetesforskare i Köpenhamn. Ralph Bretzer är journalist, webbredaktör och kulturrecensent. Medan giftet sprider sig är deras första spänningsroman och de planerar redan fler böcker.

 

  • Format: Inbunden
  • ISBN: 978-91-642-0856-9
  • Recensionsdag: 2023-08-23
  • Sidor: 450