Följ oss på sociala medier:
Anne Holt

Anne Holt

Fakta om Anne Holt

Född: 16 november 1958 i Larvik i Norge.
Bor: I Oslo.
Familj: Gift med Tine Kjaer, dottern Iohanne.

Anne Holt är en av våra allra främsta kriminalförfattare – hyllad av kritiker och älskad av läsarna. Sedan debuten med Blind gudinna har hon sålt 2,3 miljoner böcker bara i Sverige. Hon har mottagit en lång rad priser både i hemlandet Norge och utomlands.

Anne Holt är född i Larvik och växte upp i Lillestrøm, Tromsø, Dallas (då John F Kennedy mördades) och Maine i USA där hon gick i gymnasiet. Anne Holt studerade juridik vid Universitetet i Oslo och finansierade delvis studierna som nyhetsjournalist på norsk TV (NRK). Efter examen 1986 fortsatte hon som journalist på TV, både som nyhetsredaktör och nyhetsankare. Därefter anställdes hon som advokatfullmäktige vid Oslopolisen.

Efter en tid i polisen – och efter att ha blivit legitimerad advokat – vände hon tillbaka till journalistiken i några år innan hon började arbeta som advokat. Inom kort hade hon sin egen advokatbyrå. Från 1996 till 1997 var Anne Holt justitieminister i Norge.

Rättigheter:
Anne Holt företräds i utlandet av Salomonsson Agency.

Bibliografi:
Hanne Wilhelmsen
Offline, 2016
1222 över havet, 2008
Bortom sanningen, 2003
Utan eko, 2001 (skriven tillsammans med Berit Reiss-Andersen)
Död joker, 2000
I lejonets gap, 1998 (skriven tillsammans med Berit Reiss-Andersen)
Demonens död, 1996
Saliga äro de som törsta…, 1995
Blind gudinna, 1993

Inger Johanne Vik
Död i skugga, 2013
Frukta inte, 2010
Presidentens val, 2007
Det som aldrig sker, 2005
Det som tillhör mig, 2002

Tillsammans med Even Holt
Sudden death, 2015
Flimmer, 2012

Övriga 
Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen, 2011
Mea culpa, 1998