Följ oss på sociala medier:
Anne Holt

Anne Holt

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen av Anne Holt

En härligt trivsam, småtokig och lite spännande bok om två mycket olika åttaåringar som blir bästa vänner.

En morgon upptäcker Maj-Britt att det flyttat in en ny flicka i grannens trädgård, i en husvagn! Hon säger att hon heter Mars-Britt och hon är allt som Maj-Britt inte är. Och har allt som Maj-Britt inte har.
Mars-Britt är blond och äventyrslysten och väldigt, väldigt snäll. Maj-Britt är mörk, försiktig och har lätt för att rodna. Maj-Britt tycker varken om opålitliga hundar eller dumma pojkar, men Mars-Britt handskas hur lätt som helst med båda delarna. Mars-Britt klarar nästan vad som helst! Men hon lyckas också röra till det för sig på alla möjliga sätt och snart visar det sig att det ibland kan vara riktigt bra att vara tyst, klok och eftertänksam. Som Maj-Britt.

Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen är en bok full av roliga men också allvarliga kapitel med massor av illustrationer i färg.

Anne Holt är en av Skandinaviens bäst säljande författare. Hon debuterade 1993 och har sedan dess nästan varje år gett ut en ny roman, för vilka hon blivit mångfaldigt prisbelönad. Denna gång har hon skrivit en kapitelbok för 6-9-åringar och för illustrationerna står hennes namne och syssling Anne Holt.

  • Format: Inbunden
  • Recensionsdag: 2011-03-23
  • ISBN: 978-91-642-0352-6
  • Sidor: 135