Följ oss på sociala medier:
Britt-Marie Mattsson

Britt-Marie Mattsson

Fakta om Britt-Marie Mattsson

Född: 1948.
Bor: I Göteborg.
Bakgrund: Britt-Marie är prisbelönt förste reporter vid Göteborgs-Posten och med lång erfarenhet från SVT. Hon har givit ut både skön- och facklitterära böcker.

Romanen Vi tolererar inga förlorare – klanen Kennedy bygger på historiska dokument, böcker och författarens egna erfarenheter från fyrtio års nyhetsbevakning av amerikansk politik och ett intresse för Kennedyklanen sedan presidentvalet år 1960.

1968 anställdes hon på Göteborgs-Posten. I många år var hon utrikeschef, och i dag är hon förstereporter på utrikesavdelningen. Hon har under trettiofem år täckt händelser i stora delar av världen, bevakat elva presidentval i USA och gjort resor i Indien, Nepal, Tibet och Kina. Hon har intervjuat en rad ledare världen över, bland annat Dalai Lama.

Britt-Marie Mattsson har belönats med flertalet priset, bland annat Stora Journalistpriset, Vilhelm Moberg-sällskapets pris och Västra Publicistklubbens pris för sin journalistik.

Mellan 1989 och 1999 arbetade hon på TV, bland annat med egna pratshowen ”Britt-Marie Mattsson” i SVT, för vilken hon fick Stora Journalistpriset 1996.

Bibliografi:
Projektet, 2017
När kriget kom till Lyckhem, 2014
Vi tolererar inga förlorare – klanen Kennedy, 2011
Maktens kulisser, 2007
Snöleoparden, 2005
Bländad av makten, 2003
Johan och Jenny i Amerika, 1990


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.