Följ oss på sociala medier:
Emma Hamberg

Emma Hamberg

Fakta om Emma Hamberg

Född: 1971
Bor: Med döttrarna Saga, Ditte och Nåmi i Stockholm
Läser helst: Kerstin Thorvall.

Emma Hamberg är tecknare och illustratör och ritade serien Singel i stan i Vecko-Revyn i många år innan hon blev chefredaktör och skapade rubriker genom att kasta ut Fröken Sverige-tävlingen ur tidningen. Hon är också författare till flera ungdomsböcker om relationer och sex och har varit programledare för ungdomsprogrammet Ketchup i P3.

Utöver detta skriver Emma Hamberg dessutom bak- och kokböcker tillsammans med kompisen Anette Rosvall (där hon bjussar på recept till paradrätter som kokt kalv i dillsås) och håller regelbundet föredrag för fjortisar och företagsledare. Med olika innehåll, bör tilläggas.

– Med ungdomarna pratar jag om sex och kärlek. Med 30-plussarna pratar jag om de tio budorden. Jag har gjort om dem så att de passar in bättre i vår tid.

Ett budord lyder: Du skall icke jämföra dig med någon annan än dig själv.

– Jag brukar ta Paolo Roberto som exempel. Jag läste ett reportage om honom i tidningen Family Living. Det var bilder från hans hem som var så läckert och han såg så lycklig ut med sin fru och sina barn. Allt var perfekt. Så sprang jag på honom på stan och sa till honom att ”Gud, vad ni har fint hemma”. Då förklarade han att tidningen hade skjutsat dit en hel buss med grejer. De bar in olivträd och ekbord och stajlade om allt. Man ska inte jämföra sig med någon annan för man vet inte ett skit om hur de har det i verkligheten. Ta reda på vad som gör dig själv lycklig i stället.

Rättigheter:
Emma Hamberg företräds i utlandet av Partners in stories.

Bibliografi:

Resten av allt är vårt, 2019
Hjärtslaget i Rosengädda, 2017
Vårjakt i Rosengädda, 2015
Larma, släcka, rädda i Rosengädda, 2013
Rosengädda nästa!, 2012
Baddaren, 2010