Följ oss på sociala medier:
Helene Tursten

Helene Tursten

Fakta om Helene Tursten

Född: 1954.
Bor: I Sunne i Värmland sedan 20 år.
Familj: Make och dotter.

Helene Tursten är född och uppvuxen i Göteborg men bor numera också i Sunne. Innan hon blev författare arbetade hon som tandläkare.

Hon debuterade 1998 med Den krossade tanghästen. Helene Turstens böcker om kriminalinspektör Irene Huss är översatta till arton språk. Italien, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Polen, Spanien och Thailand är några av de länder som ger ut Helens böcker.

Sex av böckerna har blivit film via ett svenskt-danskt-tyskt samarbete. Den första filmen, Tatuerad Torso, hade premiär hösten 2007 och huvudrollen som Irene Huss spelas av Angela Kovács. Under 2010 gjordes ytterligare sex filmer, vilka släpptes på DVD under hösten 2011. Sammanlagt finns i dag tolv filmer om Irene Huss.

Bibliografi:
I skydd av skuggorna, 2012
Den som vakar i mörkret, 2010
Det lömska nätet, 2008
En man med litet ansikte, 2007
Eldsdansen, 2005
Guldkalven, 2004
Kvinnan i hissen, 2003
Glasdjävulen, 2002
Kallt mord, 2002 (LL-bok)
Tatuerad Torso, 2000
Nattrond, 1999
Den krossade tanghästen, 1998


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.