Följ oss på sociala medier:
Unni Lindell & Fredrik Skavlan

Unni Lindell & Fredrik Skavlan

Fakta om Unni Lindell & Fredrik Skavlan

Unni Lindell, född 1957. Efter att ha avlagt en fil kand i franska arbetade hon som journalist i fem år innan hon skrev sin första bok.
Sedan 1989 har hon varit författare på heltid och har hittills skrivit närmare femtio böcker. I dag är Unni Lindell en av Nordens mest framgångsrika kriminalförfattare. Hennes böcker om Cato Isaksen är översatta till arton språk och hon har vunnit flera litteraturpriser.

Tillsammans med Mark Levengood har hon också skrivit succéböckerna Gamla tanter lägger inte ägg och Gud som haver barnen kär har du någon ull.

Fredrik Skavlan, född 1966, är en norsk journalist, tecknare och programledare i tv. Mest är han känd från sin populära talkshow ”Først og sist”, som även visats i svensk tv.

Våren 2009 sändes den första säsongen av hans talkshow ”Skavlan” i Sverige och möttes av hyllande kritiker och en miljonpublik.

Skavlans tidningskarriär började 1987 på Morgenbladet, där han jobbade som tecknare och journalist. Han har därefter arbetat både på Aftenposten och Dagbladet. Han har dessutom illustrerat flera böcker.

1996 inledde han sin karriär som tv-programledare i talkshowen ”Absolutt”. De första avsnitten av ”Først og sist” sändes hösten 1998. Programmet blev ett av Norges mest sedda program under åren 1998–2007.

Skavlans teckningar har varit publicerade i flera norska rikstäckande tidningar alltsedan han redan som ung levererade tecknade serier till Dagbladet, Aftenposten och Det Nye. Han har även haft många reklamuppdrag samt illustrerat böcker för förlag som Cappelen, Press, Gyldendal och Aschehoug.