Följ oss på sociala medier:
Martina Haag

Martina Haag

Fakta om Martina Haag

Född: 9 juni 1964.
Bor: I Stockholm
Familj: Fyra barn och en katt.
Läser jag helst: Nästan allt. Och jag läser otroligt mycket, minst en bok i veckan.
Drömskådis jag vill jobba med:Pernilla August eller Reine Brynolfsson (honom har jag redan jobbat med i Underbar men han är så djävulskt bra att jag kommer alltid att vilja jobba med honom igen.)
Gör jag om tio år: Jag hoppas att jag får skriva böcker hela livet! Min långtidsplan är att lära mig italienska och ha en liten lägenhet med havsutsikt i Italien som jag kan åka till när jag blir pensionär.
Paradrätt: Något italienskt, just nu lasagne.
Favoritdryck: Champagne, rödvin och Ramlösa. När vi var i fjällen gjorde jag varm choklad gjord på hälften grädde, hälften mjölk som man värmer upp och så rör man ner bitar av 70% mörk choklad. Det var nog det godaste jag någonsin har druckit.
Starka sidor: Envis. Jag har lätt för att skratta.
Svaga sidor: Alldeles för kort stubin.

Martina Haag är skådespelerskan som sadlade om och började skriva vid 39 års ålder, 2003. Året därpå valdes hon till Årets Krönikör, 2005 utnämndes hon till Årets Mama och 2006 blev hon Årets Antikexpert (efter att ha vunnit samtliga omgångar i teveprogrammet Otroligt Antikt).

Första krönikesamlingen Hemma hos Martina kom 2004. Därefter kom debutromanen Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra). Filmen med samma namn och med Martina Haag i huvudrollen hade premiär i augusti 2007. Den kritikerrosades och blev en stor publiksuccé. Samma år blev den framröstad av biobesökarna som en av tre kandidater till att tävla om Biopublikens pris.

I september 2015 hade filmatiseringen av romanen Glada hälsningar från Missångerträsk premiär, också den med Martina Haag i huvudrollen.

Bibliografi:

Från och med nu, 2023

Livet går så fort. Och så långsamt. 2017

Det är något som inte stämmer, 2015
Heja, heja!
, 2012
Glada hälsningar från Missångerträsk, 2011
Fånge i Hundpalatset, 2010
I en annan del av Bromma, 2008
Martina-koden, 2006
Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också jättebra), 2005
Hemma hos Martina, 2004