Följ oss på sociala medier:
Mattias Leivinger & Johannes Pinter

Mattias Leivinger & Johannes Pinter

Fakta om Leivinger & Pinter

Mattias Leivinger är född i Finspång, norra Östergötland, uppvuxen i Linköping och numera bosatt i Stockholm.

Han arbetar utöver författandet även som samtalsterapeut och bibliotekarie. Ur erfarenheten som terapeut hämtar han intresset och kunskapen att identifiera sig med olika karaktärer och förstå mångfalden i människans drivkrafter. Skrivandet är i sig ett ständigt pågående samtal, med det inre, med andra, med livet.

Han har tidigare skrivit fackboken När livet djupnar, om existentiella perspektiv inom psykologin. Han debuterade skönlitterärt 2014 med den surrealistiska äventyrsberättelsen Freudland.

Johannes Pinter bor i Stockholm, men är född och uppvuxen i Södertälje. Han har tidigare sysslat med växelbruk inom den svenska filmbranschen, varvat regisserande och filmmanusskrivande med redigerande och trailerklippande. Just nu fokuserar han på det skönlitterära skrivandet.

Han har tidigare skrivit bl a nordiska väsen-fyllda Vackra kyrkor jag besökt och vampyrromanen 1007, samt barnspökboken Lille Gasten och den stora spökdagen. Dessutom har han skrivit noveller inom fantastiken, med allt från magisk realism till tuffare skräck. Dessa har blivit publicerade i både amerikanska och svenska antologier.

Rättigheter:
Mattias Leivinger och Johannes Pinter företräds i utlandet av Grand Agency.

Bibliografi:
Stormskörd, 2018
De mörkermärkta, 2017