Följ oss på sociala medier:
Per Wahlöö

Per Wahlöö

Fakta om Per Wahlöö

Per Wahlöö föddes 1926 och utbildade sig ursprungligen till journalist. Utöver sina egna böcker skrev han tillsammans med sin hustru Maj Sjöwall tio romaner om ett brott – de älskade och kritikerrosade böckerna om kommissarie Martin Beck.
Per Wahlöö dog 1975, men hans böcker lever vidare.

Bibliografi:
Vinden och regnet, 2006 (nyutgåva)
Generalerna, 2006 (nyutgåva)
Det växer inga rosor på Odenplan, 2003 (nyutgåva)
Hövdingen, 2003 (nyutgåva)
Lastbilen, 2002 (nyutgåva)
Uppdraget, 2002 (nyutgåva)
Mord på 31:a våningen, 2001 (nyutgåva)
Stålsprånget, 2001 (nyutgåva)

Sista resan, 2007, med Maj Sjöwall
Terroristerna, 1975, med Maj Sjöwall
Polismördaren, 1974, med Maj Sjöwall
Det slutna rummet, 1972, med Maj Sjöwall
Den vedervärdige mannen från Säffle, 1971, med Maj Sjöwall
Polis, polis, potatismos!, 1970, med Maj Sjöwall
Brandbilen som försvann, 1969, med Maj Sjöwall
Stålsprånget, 1968
Den skrattande polisen, 1968, med Maj Sjöwall
Mannen på balkongen, 1967, med Maj Sjöwall
Mannen som gick upp i rök, 1966, med Maj Sjöwall
Generalerna, 1965
Roseanna, 1965, med Maj Sjöwall
Det växer inga rosor på Odenplan, 1964
Mord på 31:a våningen, 1964
Uppdraget, 1963
Lastbilen, 1962
Vinden och regnet, 1961
Himmelsgeten, 1959 (senare utgiven med titeln Hövdingen)


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.