Följ oss på sociala medier:
Sara Lövestam

Sara Lövestam

Fakta om Sara Lövestam

Sara Lövestam är född 1980 och arbetar som författare och föreläsare. Sara Lövestam är språkvetare och utbildad lärare, och har tidigare arbetat som sfi-lärare. Hon skriver språkkrönikor för Svenska Dagbladet och Icakuriren och tillsammans med Patrik Hadenius utgör hon tv-inslaget Språkakuten i Nyhetsmorgon i TV4. Hon är också ständig domare i radiotävlingen Lantzkampen i P1, och har gjort flera språkprogram för tv.

Våren 2009 vann hon tävlingen Bok-SM med sitt manus för debutromanen Udda. Sedan dess har hon utkommit med ytterligare åtta romaner som alla har fått ett fantastiskt mottagande av läsare och recensenter. Med hennes grammatik- och språkböcker har non nått många nya läsare. Sara har också skrivit flera barn- och ungdomsböcker.

Sara Lövestam företräds i utlandet av Pontas Literary Agency.

Bibliografi:

Bära och brista, 2021
Ljudet av fötter, 2021
Handbok för språkpoliser, 2020
Riddar Kasus hjärta och andra sagor om grammatik, 2019
Under mattan, 2018 (Lilla Piratförlaget)
Gruvan
, 2018 (Lilla Piratförlaget)
Grejen med ordföljd, 2018
Finns det hjärterum, 2017
Grejen med substantiv och pronomen, 2017
Luften är fri, 2016
Skarven, 2016 (Lilla Piratförlaget)
Önska kostar ingenting, 2015
Som eld
, 2015 (Lilla Piratförlaget)
Sanning med modifikation,
2015

Grejen med verb, 2014
Hjärta av jazz, 2013
Tillbaka till henne, 2012
I havet finns så många stora fiskar, 2011
Udda, 2009


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.