Följ oss på sociala medier:
Sjöwall Wahlöö

Sjöwall Wahlöö

Fakta om Sjöwall Wahlöö

Sviten, Roman om ett brott, fortsätter att vara föregångare och stilbildande för kriminalromanförfattare världen över.

– När Per Wahlöö och jag slog våra kloka huvuden ihop och skapade vår romanserie, anade vi knappast att den skulle bestå i 50 år, säger Maj Sjöwall.

Maj Sjöwall och Per Wahlöö skrev mellan 1965 och 1975 tio polisromaner om Martin Beck, 45 år senare fortsätter böckerna att fascinera. Böckerna är översatta till cirka 40 språk och har sålt i miljontals exemplar. Eller som Michael Connelly säger: One of the most authentic, gripping and profound collection of police procedurals ever accomplished.

Rättigheter:
Sjöwall Wahlöö företräds i utlandet av Salomonsson Agency.

Bibliografi:
Roseanna (1965)
Mannen som gick upp i rök (1966)
Mannen på balkongen (1967)
Den skrattande polisen (1968)
Brandbilen som försvann (1969)
Polis, polis, potatismos (1970)
Den vedervärdige mannen från Säffle (1971)
Det slutna rummet (1972)
Polismördaren (1974)
Terroristerna (1975)
Sista resan och andra berättelser (2007)


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.