Följ oss på sociala medier:
Emma Hamberg

Emma Hamberg

Au Pif! av Emma Hamberg

Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre!

Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig – och fransk ut i fingerspetsarna.

”Man kan så lätt få för sig att fransk matlagning är svår. Något för de utvalda med höga vita kockmössor, silverkupor som lyfts under trumvirvlar och såser som bara får sjuda, aldrig koka. Fel, fel, fel! Fransk matlagning är egentligen väldigt lätt, det handlar bara om tid och väldigt mycket smör. Tid och smör finns i Provence, men det finns precis lika mycket smör och tid i den lilla svenska förortsettan, i faluröda torpet på landet, i radhusköket eller var du än är. Du ska inte vara ett dugg rädd, du ska bara ha tillräckligt med smör hemma, och följa recepten lite Au pif!

Au pif – vad är det, kanske du undrar? Jo, det är ett uttryck och en attityd som min killes franska mamma tillämpade i köket. Je fais un peu au pif, ça va être merveilleux. Ungefärlig översättning: ”jag går lite på känn och det kommer att bli fantastiskt”. Du tar vad du har, du byter ut saker du inte gillar till det du tycker om, och glöm inte: perfekt är tråkigt.

Så ta min hand, så kliver vi tillsammans rätt in i Frankrike. Låt oss gemensamt dyka ner i smör, vin, socker, vinäger, färgsprakande grönsaker, lummiga aprikoslundar, mjuka ostar, ljumma nätter utan slut, dansa på borden, flambera, öppna alla våra dörrar på vid gavel så att vi kan utforska detta franska sätt att äta och leva.

Varmt välkommen till Au pif, kokboken som tackar ja till allt!”

Emma Hamberg

 

Formgivning och illustrationer: Kristin Lidström

Foto: Patrick Bratt

  • Format: Inbunden
  • ISBN: 978-91-642-0715-9
  • I butik: 2022-04-13
  • Recensionsdag: 2022-04-13
  • Sidor: 300