Följ oss på sociala medier:
Ada Wester

Ada Wester

Bröllop till salu av Ada Wester

I den lilla orten Stjärnhov finns en butik med begagnade bröllopsklänningar. Den drivs av Jeanette, 35 år och singel, och nej – det dyker inte direkt upp några singelkillar där. På en middag hos en vän träffar hon däremot David. Han är allt hon drömt om, men verkar ha varit med om något förfärligt. Kanske kan hon få honom att glömma det en stund?

Förutom butiken är det mormor Karin som håller Jeanette i Stjärnhov. Karin är dement och Jeanette besöker henne två gånger i veckan. En dag börjar mormor prata om en Gilda hon aldrig nämnt förut. Det måste ju vara Gilda Ström, som gick bort i våras, men hur kände de två varandra?

Hösten 1957 har Karin just börjat arbeta på glassfabriken i Flen och inkvarterat sig hos sin faster Anita i Stjärnhov. En morgon när hon väntar på tåget går hon till stationskiosken – och där träffar hon Gilda. Det är inte det att Gilda är någon filmstjärna, bara en vanlig tjej i en kiosklucka, och ändå är hon det vackraste Karin sett.

Bröllop till salu är den fristående uppföljaren till Drömmar till salu, där vi mötte Jeanette och Gilda som hastigast. Det är en berättelse om hopp som överlever allt, om drömmar om kärlek i en butik full av bröllopsklänningar och att träffa sin själs like – och tvingas hålla det hemligt.

Ada Wester är förläggaren som innan pandemin drömde om att bo på landet och skriva böcker. Förra året kom hennes debutbok Drömmar till salu ut och några dagar senare köpte hon och hennes sambo ett hus i just det lilla samhälle i Sörmland där den boken, liksom uppföljaren Bröllop till salu, utspelar sig.

 

 

  • Format: Inbunden
  • ISBN: 978-91-642-0862-0
  • I butik: 2023-06-07
  • Recensionsdag: 2023-06-07
  • Sidor: 250