Följ oss på sociala medier:
Marcus Lundberg-Joons & Jesper Kouthoofd

Marcus Lundberg-Joons & Jesper Kouthoofd

Geniet av Marcus Lundberg-Joons & Jesper Kouthoofd

Det här är berättelsen om världens bästa designer, kreatörernas kreatör, uppfinnaren, marxist-kapitalisten och dubbelmoralisten Jesper Kouthoofd.

Avtrycken i samtidskulturen är många och starka. Få lämnas oberörda i kontakt med Jespers skapelser. Vi skakas om, roas eller oroas.

Som hjärnan bakom Acne vände han på 90-talet upp och ner på hur en verksamhet kunde utformas. Eftersom fantasin saknar gränser, skulle verksamheten också vara gränslös. Vem som helst skulle kunna göra vad som helst på företaget.

Filosofin har också följt med in i Jespers nya bolag, den internationella succén Teenage Engineering. Allt utgår från det som skapas, fokusgrupper och ekonomer med vinstmaximering är bannlysta. Teenage Engineering förverkligar de anställdas drömmar och radar storsäljare efter storsäljare till orderböckerna.

Det här är berättelsen om en egensinnig människas väg genom livet, vars slut fortfarande står på vid gavel. Det här är berättelsen om Geniet.

Geniet skildrar Jesper Kouthoofds liv och arbete med humor och djupaste allvar. Anekdoter varvas med tankar om livet och uppväxten och utspelar sig såväl i Sverige som internationellt.

Marcus Lundblad-Joons är journalist och specialiserad på berättande reportage utifrån högaktuella fenomen och människor i skärningspunkten mellan kultur, samhälle och ekonomi.

  • Format: Häftad
  • ISBN: 978-91-642-0908-5
  • I butik: 2024-09-09
  • Recensionsdag: 2024-09-11
  • Sidor: 500