Följ oss på sociala medier:
Fredric Karén

Fredric Karén

Piratdrottningen – boken om Britt Wadner och Radio Syd av Fredric Karén

Tidigt 60-tal. Från båten Cheeta, förankrad ute i Öresund, sänder piratradiostationen Radio Syd den nya populärmusiken. Runt om i Skåne rattar radiolyssnarna in den nya stationen som inom kort har fler lyssnare än Sveriges Radios tre kanaler tillsammans. Men det fanns ett problem: staten hade radiomonopol och tänkte – med kommunikationsminister Olof Palme i spetsen – hårdnackat se till att det förblev så.

För den som var ung i slutet av 50-talet och början av 60-talet betydde Radio Syd en revolution. Som portalfigur i kampen mot det förlegade stod grundaren av den populära radiostationen, den färgstarka Britt Wadner. Hon blev Piratdrottningen med hela svenska folket och en symbol för den optimistiska tidsanda som sade att allt låter sig göras.

Berättelsen om Britt Wadner genomsyras av hennes pionjärsanda och många märkliga upplevelser. Tiotusen människor demonstrerade på Malmös gator när Britt Wadner, som ”Sveriges populäraste förbryterska”, dömdes till fängelse. Hon startade världens första flytande TV-station och satte dessutom igång den svenska charterturismen mot Gambia. Och när Rolling Stones bodde hos henne i Lund, lät hon dem måla om poolen i trädgården…

I Piratdrottningen berättar Fredric Karén inlevelsefullt om sin mormor Britt Wadner och människorna kring henne. Vi får en exposé över de moderna mediernas historia, men framför allt ett porträtt av en lysande entreprenör och en stark kvinna som ständigt kastade sig in i nya äventyr.

  • Format: Ebok
  • Recensionsdag: 2013-12-02
  • ISBN: 978-91-642-4228-0

>> Köp hos Bokon