Följ oss på sociala medier:
Tracy Rees

Tracy Rees

Rosenträdgården av Tracy Rees

London 1895. Olive Westallen lever ett privilegierat liv i familjens hem i West Hampstead, om än ett
ensamt liv. Vid 28 års ålder anses hon för gammal för giftermål, men Olive tänker inte gråta över vad
hon missat. Hon har radikala planer för familjen Westallens framtid, planer som kommer att chockera den societetsvärld hon rör sig i.

För tolvåriga Ottilie Finch är staden en spännande plats att utforska. Hennes familj har nyligen flyttat
till Hampstead från Durham, på grund av en skandal som Otty är lyckligt omedveten om. Hon älskar London Zoo, de stora välbärgade villorna och kanalerna med den intensiva aktiviteten som pågår dygnet runt. Den enda skuggan över hennes dagar är moderns mystiska sjukdom. Mrs Finch är instängd i sitt rum och träffar ingen.

Artonåriga Mabs Daley jobbar på kanalen och det är långt ifrån exotiskt – hon får slita hårt och riskera liv och lem för en snål lön som ska försörja hennes pappa och syskon. Så när hon erbjuds arbete som piga hos familjen Finch i deras eleganta townhouse känns det som en biljett till ett bättre liv. Hon vet inte att allt inte är så perfekt som det verkar. Mabs fångas upp i nätet av hemligheter och lögner som jagat familjen Finch från deras senaste hem och hon ställs snart inför ett omöjligt dilemma …

Rosenträdgården är en uppslukande och känslostark roman, där Tracy Rees väver samman tre kvinnors livsöden och på ett levande sätt skildrar såväl Londons slum som dess högsta societet.

  • Format: Häftad med flikar
  • ISBN: 978-91-642-0769-2
  • I butik: 2022-07-06
  • Recensionsdag: 2022-07-06
  • Sidor: 400