Följ oss på sociala medier:
Anders Fager & Michaela Carlberg

Anders Fager & Michaela Carlberg

Ynglingamorden – en kriminalroman om 1892 av Anders Fager & Michaela Carlberg

Våren 1892.

Fröken Evangelina Hökberg är en av de rikaste kvinnorna i landet. En kvinna man inte gör besviken. Tillsammans med sin bror äger hon ett järnvägsbolag, en synnerligen välmående rörelse, men under ytan döljer sig både mörka hemligheter och dunkla begär. Fröken Hökberg befarar att hennes bror blir utpressad och misstankarna pekar på den hänförande Vackra Olle.

Privatdetektiven Lars Quist, som till vardags mest reder ut försäkringsbedrägerier, får uppdraget av fröken Högberg och plötsligt befinner han sig i en komplicerad och mycket farligare härva än vad han är van vid. Ju mer han gräver i fallet desto mer visar det sig att det är ett släktdrag att hålla saker under ytan.

Vägen till Vackra Olle går genom stadens dolda gayscen. Nedgångna krogar, fina salonger, parker och pissoarer. Men privatdetektiv Quist är inte den enda som letar. Vem letar efter Olle? Och varför har alla något längtansfullt i blicken när han nämns?

Ynglingamordenen kriminalroman om 1892 är en lättsam deckare i historisk tappning som visar det gamla Stockholm i ett nytt ljus.

Anders Fager har tidigare utkommit med Samlade svenska kulter och Augustnominerade Kråkorna. Michaela Carlberg har forskat om samkönade relationer på toalettklotter i början av 1900-talet.

  • Format: Inbunden
  • ISBN: 978-91-642-0898-9
  • I butik: 2024-08-28
  • Recensionsdag: 2024-08-26
  • Sidor: 395