Följ oss på sociala medier:
Privat: Katerina Janouch

Privat: Katerina Janouch

Fakta om Katerina Janouch

Katerina Janouch är född 1964 i dåvarande Tjeckoslovakien. Hon kom till Sverige som tioåring tillsammans med sin familj – en tid som hon berättar om i romanen Sommarbarn.

När Katerina var arton år började hon att arbeta som redaktör på ett bokförlag, där hon bland annat översatte från tjeckiska. Så småningom hamnade hon på tidningen Expressen.

Sedan 1980-talet har hon frilansat inom tidningar, teve och radio. Katerina har skrivit flera böcker om sex och samlevnad. Första romanen, Våta spår, kom 1993. Därefter har hon skrivit en lång rad barn- och vuxenböcker. Serien om Cecilia Lund har en stor och trogen läsekrets.

Katerina Janouch har fem barn och är bosatt i Stockholm.

Bibliografi:
Kysstäckt, 2016
Skugghäxan, 2016
Hudhunger
, 2016
Nakenlek, 2016
Kysstäckt, 2016
Barfotaflickan, 2015
Blodssystrar
, 2014
Nattsländan, 2013
Modershjärtat, 2012
Tigerkvinnan, 2011
Nya Barnliv, 2010
Hittebarnet, 2010
Tonår, 2010
Systerskap, 2009
Bedragen, 2008
Gravid!, 2008
Föda barn, 2008
Första året, 2008
Sommarbarn, 2007
Dotter önskas, 2006
Barnliv, 2005
Anhörig, 2004

 


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.