Följ oss på sociala medier:
Liza Marklund & Lotta Snickare

Liza Marklund & Lotta Snickare

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra av Liza Marklund & Lotta Snickare

– Hej flickor,sitter ni här alldeles ensamma?
– Nej, vi är sju stycken …

Det är svårt att vara människa. Att vara kvinna är ännu värre. Missförstånden mellan män och kvinnor är lika många som olikheterna.

I en rolig och träffsäker bok beskriver Liza Marklund och Lotta Snickare hur vi ramlar in i våra roller utan att egentligen vara medvetna om hur det gick till. Med personliga exempel förklarar de skillnader och skeenden i mäns och kvinnors liv – och de serverar verktyg för att ändra på sakernas tillstånd:
*Så bygger vi flickor och pojkar
– Vi behandlas olika från det ögonblick vi föds. All forskning visar att pojkar får mer uppmärksamhet,större utrymme och fler chanser än flickor. Ingen talar om detta för flickorna. Nu är det dags att berätta sanningen.
*Du måste rita din egen minkarta
– Det spelar ingen roll om tio män precis travat iväg hela vägen till styrelserummet, för om en kvinna går i deras exakta fotspår briserar det minor under hennes fötter hela tiden. Kvinnor har nämligen helt andra villkor än män i livet och arbetslivet. Ingen berättar detta för en ung,kvinnlig chef. Lösningen är att hon ritar en egen karta över hur hon ska ta sig fram, och där måste de särskilda kvinno-minorna vara markerade.

Författarna förklarar var, hur och när minorna riskerar att brisera – och hur man oskadliggör dem.
*Lär dig bli tung – fast utan kulmage
– Det går att bli accepterad, respekterad och framgångsrik som kvinna i arbetslivet, men det är betydligt svårare än för en man. Hemligheten ligger i att ta reda på hur männen gör, inse skillnaden och sedan översätta kunskapen till kvinnors, annorlunda, orättvisa villkor.

Det finns en särskilt plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra är en underhållande faktabok om kvinnligt och manligt. Titeln är ett citat av Madeleine Albright, USA:s första kvinnliga utrikesminister.

>> Historien bakom – Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

>> Debattartikel, jämnställdhet

>> Mitt livs novell, Liza

>> Mitt livs novell, Lotta

>> Bilder

  • Format: Inbunden
  • Recensionsdag: 2005-08-17
  • ISBN: 978-91-642-0164-5
  • Sidor: 159

Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra

  • Format: Pocket
  • Recensionsdag: 2007-11-14
  • ISBN: 978-91-85625-62-8
  • Sidor: 176