Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Radioprofilen Morgan Larsson debutant på Piratförlaget

Han är känd från det omåttligt populära radioprogrammet Christer i P3 med över
350 000 lyssnare varje dag. Ett program om kärlek och moral som han leder tillsammans med bästa vännen Christer Lundberg. I höst ger han ut Radhusdisco, en berättelse om att växa upp i Trollhättan.

Läsaren får följa bokens huvudperson Morris från lågstadiets fundersamma sjuåring till högstadiets upplevelsetörstande tonåring. Högstadiedisco med Miss Wet t-shirttävlingar, solariemästerskap och klasskompisar som klipper av fliken under tungan för att kunna sträcka ut den lika långt som Gene Simmons i Kiss.

Grattis! Hur kändes det när du fick antagningsbeskedet?
– Sofia på Piratförlaget ringde mig en dag på jobbet och sa att de ville ge ut boken. Jag blev så otroligt glad att jag genast efter samtalet började tvivla på att det var sant. Efter en stund var jag tvungen att googla upp Sofia för att se om hon verkligen fanns. Och det gjorde hon alltså.

Hur länge har Radhusdisco legat i byrålådan?

– Den bygger ju till största delen på verkliga händelser som jag och mina vänner upplevt, hur otroligt det än kan verka ibland, och på det sättet har mycket av innehållet varit med mig hela livet. Men som roman har jag skrivit på den i tre år ungefär.

Varför ska man läsa boken?

– Dels på grund av den väv av berättelser som hela tiden driver historien framåt, och som gör att man vill veta hur det går för Morris och hans vänner. Dels för att det är ett sorts tidsdokument i romanform över hur det kunde vara att växa upp i en småstad under 70- och 80-talen. Och dels för att man i Morris sätt att tänka kan påminnas om hur man själv såg på livet i ungdomen, vilket kan ge en hel del minneskickar, tror jag.

Du lägger väl inte radion på hyllan nu och blir heltidsförfattare?
– Nej, verkligen inte, men att skriva är bland det absolut roligaste jag vet. Kanske det roligaste. Det här är verkligen en hemlig dröm som gått i uppfyllelse, så skriva vill jag förstås gärna göra mer.

Kommer dina lyssnare känna igen radioprataren Morgan i bokens tilltal?
– Jag tror inte att jag hade kunnat skriva boken utan radiojobbet. I sändning tvingas jag skapa omedelbara bilder åt lyssnaren i det jag säger, annars blir det ingen respons. Och jag arbetade på samma sätt när jag skrev boken, allt för att få ett så direkt språk som möjligt. Jag vill nå till hjärtat, känslan. Skriver man för komplicerat måste hjärnan ta hand om texten först, och då får hjärtat liksom ta resterna. Så vill jag inte ha det. Det är svårt att beskriva svåra saker enkelt, men det är mitt mål hela tiden.


Vem är Morgan Larsson?
– Jag fyllde nyss 40 år. Är uppvuxen i Trollhättan, men bor sen cirka tjugo år i Göteborg. Har jobbat många år med mentalt funktionshindrade (vilket varit otroligt givande), pluggat en drös universitetskurser innan jag blev journalist. Spelat i popband. Rest runt mycket i Indien. Njuter av fysisk aktivitet som fotboll, gym och löpning. Har serierna Lost och Simma Lugnt Larry, som absoluta tv-favoriter. Och så är jag vegetarian sedan 23 år.
Jag började med radio av en slump hösten 2003. Christer i P3 ville ha med mig i en panel och producenten tyckte jag funkade så bra att jag fick vara kvar. Sedan dess har jag jobbat som programledare och reporter på P3:s Christer, tillsammans med min fine vän Christer Lundberg.

Radhusdisco utkommer 8 september.

Lyssna på Christer