Följ oss på sociala medier:
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Vilken underbart charmig brittisk feelgoodroman! Den är fylld av humor...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”Caféet som aldrig sover tog mig med storm, för nu när boken...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer
”Jag kan inte göra annat än rekommendera denna till er som vill...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”En gripande berättelse av en debutant som jag ser fram emot att...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Ett tag funderade jag på om inte nutida Gertrud kunde ha gestaltats so...”Läs mer
”Vi som inte identifierar oss som språkpoliser, men som ständigt möter ...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Låt det brinna är en grov, mörk, hård och oförutsägbar deckare som man...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Anne Holt skriver spännande om aktuella samhällsproblem och ger en tro...”Läs mer
”Jag är därför övertygad om att många kommer att ta den här...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Men David Wibergs roman är också en poetisk dialog, och mer än...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Radioprofilen Morgan Larsson debutant på Piratförlaget

Han är känd från det omåttligt populära radioprogrammet Christer i P3 med över
350 000 lyssnare varje dag. Ett program om kärlek och moral som han leder tillsammans med bästa vännen Christer Lundberg. I höst ger han ut Radhusdisco, en berättelse om att växa upp i Trollhättan.

Läsaren får följa bokens huvudperson Morris från lågstadiets fundersamma sjuåring till högstadiets upplevelsetörstande tonåring. Högstadiedisco med Miss Wet t-shirttävlingar, solariemästerskap och klasskompisar som klipper av fliken under tungan för att kunna sträcka ut den lika långt som Gene Simmons i Kiss.

Grattis! Hur kändes det när du fick antagningsbeskedet?
– Sofia på Piratförlaget ringde mig en dag på jobbet och sa att de ville ge ut boken. Jag blev så otroligt glad att jag genast efter samtalet började tvivla på att det var sant. Efter en stund var jag tvungen att googla upp Sofia för att se om hon verkligen fanns. Och det gjorde hon alltså.

Hur länge har Radhusdisco legat i byrålådan?

– Den bygger ju till största delen på verkliga händelser som jag och mina vänner upplevt, hur otroligt det än kan verka ibland, och på det sättet har mycket av innehållet varit med mig hela livet. Men som roman har jag skrivit på den i tre år ungefär.

Varför ska man läsa boken?

– Dels på grund av den väv av berättelser som hela tiden driver historien framåt, och som gör att man vill veta hur det går för Morris och hans vänner. Dels för att det är ett sorts tidsdokument i romanform över hur det kunde vara att växa upp i en småstad under 70- och 80-talen. Och dels för att man i Morris sätt att tänka kan påminnas om hur man själv såg på livet i ungdomen, vilket kan ge en hel del minneskickar, tror jag.

Du lägger väl inte radion på hyllan nu och blir heltidsförfattare?
– Nej, verkligen inte, men att skriva är bland det absolut roligaste jag vet. Kanske det roligaste. Det här är verkligen en hemlig dröm som gått i uppfyllelse, så skriva vill jag förstås gärna göra mer.

Kommer dina lyssnare känna igen radioprataren Morgan i bokens tilltal?
– Jag tror inte att jag hade kunnat skriva boken utan radiojobbet. I sändning tvingas jag skapa omedelbara bilder åt lyssnaren i det jag säger, annars blir det ingen respons. Och jag arbetade på samma sätt när jag skrev boken, allt för att få ett så direkt språk som möjligt. Jag vill nå till hjärtat, känslan. Skriver man för komplicerat måste hjärnan ta hand om texten först, och då får hjärtat liksom ta resterna. Så vill jag inte ha det. Det är svårt att beskriva svåra saker enkelt, men det är mitt mål hela tiden.


Vem är Morgan Larsson?
– Jag fyllde nyss 40 år. Är uppvuxen i Trollhättan, men bor sen cirka tjugo år i Göteborg. Har jobbat många år med mentalt funktionshindrade (vilket varit otroligt givande), pluggat en drös universitetskurser innan jag blev journalist. Spelat i popband. Rest runt mycket i Indien. Njuter av fysisk aktivitet som fotboll, gym och löpning. Har serierna Lost och Simma Lugnt Larry, som absoluta tv-favoriter. Och så är jag vegetarian sedan 23 år.
Jag började med radio av en slump hösten 2003. Christer i P3 ville ha med mig i en panel och producenten tyckte jag funkade så bra att jag fick vara kvar. Sedan dess har jag jobbat som programledare och reporter på P3:s Christer, tillsammans med min fine vän Christer Lundberg.

Radhusdisco utkommer 8 september.

Lyssna på Christer


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.