Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Piratförlagets höstutgivning (2010)

Höstens titlar från Piratförlaget spänner en vid båge över teman som flyktingsmuggling, Trollhättan på 80-talet, hittebarn, fastighetsaffärer, barnmisshandel och personförföljelse på internet. Vi är stolta över att presentera två debutanter samt en Säpo-medarbetare, en melodifestivalartist, en doktorand på sexköpslagen, en jurist vid EU-kommissionen och en expert på barnuppfostran.

Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Utkommer 18 augusti (kriminalroman).
Kristina Ohlsson, född 1979, arbetar som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen och är utbildad statsvetare. Hon har tidigare skrivit facktexter om Mellanösternkonflikten och EU:s utrikespolitik samt jobbat på UD och Försvarshögskolan. Tusenskönor är en uppföljare till Askungar, debutromanen som kom 2009 och är översatt till tolv språk.

Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark Levengood. Utkommer 25 aug (livsbetraktelser).
Klokt och innerligt, ibland giftigt och frispråkigt, resonerar Mark kring ensamhet och samhörighet och hur vi som människor kan hitta fram till varandra bakom möbler eller andra hinder. Detta är den tredje boken med Mark Levengoods texter och Ilon Wiklands illustrationer.

Den som vakar i mörkret av Helene Tursten. Utkommer 25 augusti (kriminalroman).
Detta är den nionde boken om Irene Huss. Serien om Irene Huss är översatta till tretton språk och sex av dem har filmatiserats i ett stort svensk-dansktyskt samarbete med Angela Kovacs i huvudrollen. I höst inleds filmningen av sex nya filmer.

Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Utkommer 1 september (spänningsroman).
Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu som handläggare på EU-kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet i Sverige, Frankrike och Belgien. Malin debuterade 2008 med romanen Dubbla slag. Bara ett barn är den första delen i en ny serie om advokaten Sofia Weber.

Hittebarnet av Katerina Janouch. Utkommer 8 september (roman).
Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat faktaboken Barnliv och romanerna Dotter önskas och Sommarbarn. Hennes böcker har sålt i över 600 000 exemplar. Hon är en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit en rad titlar i ämnet. Hittebarnet är den tredje delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.

Radiohusdisco av Morgan Larsson. Utkommer 8 september (debutroman).
Radhusdisco är en varm och rolig barndomsskildring där vi får följa Morris genom hela skoltiden, från slutet av sjuttiotalet och in i åttiotalet. En period när filmisar med Zeb Macahan och varma mackor framför Nöjesmaskinen var självklarheter. Morgan Larsson har skrivit en roman med tydlig tidskänsla, träffsäkra iakttagelser och inte minst mycket humor och värme. Morgan är född 1970 och uppvuxen i Trollhättan men bor nu i Göteborg där han är programledare för Christer i P3.

Berättelsen om Esmara av Petra Östergren. Utkommer 15 september (roman).

Petra Östergren föddes i Kiruna 1965. Petra är socialantropolog och varvar forskning med sitt författarskap. Hon har utkommit med ett antal böcker som kretsar kring feminism (Porr, horor och feminister), men också den självbiografiska Att komma till ro med det allra värsta, en bok om mordet på hennes mamma. Berättelsen om Esmara är den första delen i en tänkt romantrilogi.

Hjälp, vem är jag? av Caroline af Ugglas och UKON. Utkommer 22 september.
Caroline af Ugglas debuterar som författare med en bok skriven tillsammans med psykologen och poeten Ulf Karl Olov Nilsson (UKON). Boken utgår från de psykoterapisessioner de bedrivit under mer än ett och ett halvt år. Resultatet är en personlig och dokumentär skildring av Carolines sökande efter svaret på frågan om vem hon är. Vi får följa Caroline och UKON:s lika insiktsfulla som tidvis dråpliga samtal och se hur en märklig och helt radikal livshistoria växer fram i denna säreget konceptuellt iscensatta självbiografi.

Nya Barnliv av Katerina Janouch. Utkommer 6 oktober (fackbok).
Barnliv är den kompletta handboken för den moderna familjen och innehåller allt det föräldrar behöver veta. Denna nya utgåva innehåller både uppdaterat och bearbetat material samt nyskrivna texter.

Doktor Proktor och världens undergång. Kanske. av Jo Nesbø. Utkommer 13 oktober (barnbok).
Detta är den tredje delen i den mycket populära barnboksserien om Doktor Proktor. Den här gången råkar Doktor Proktor och hans vänner ut för en invasion från jordens inre. Det blir körsång kontra turkisk marschmusik, äkta grodmän och inte lika äkta grobianer. Plus en sjubent spindel och en grillkung i exil. Och världens undergång. Kanske.

Monikas jul av Monika Ahlberg. Utkommer 1 september i nyutgåva (kokbok).
Alla julens recept samlade i en volym. Följ med in i Monikas jul, en inspirerande resa med 180 lättlagade recept på allt som hör julen till. Monika Ahlberg är självlärd kock och startade den stora kokbokstrenden med Rosendals trädgårdscafé (1994). Hon ansvarade för Rosendals café, kök och bageri fram till 2000.