Följ oss på sociala medier:
”Projekt jul är en välskriven feelgood om känslor av utanförskap och hu...”Läs mer
”...förpackad i korta, effektiva kapitel som inte sällan avrundas med d...”Läs mer
”... kul läsning, skön hämndkänsla...”Läs mer
”"Vem fan är du" borde läsas i alla politiska partier idag. Förutom att...”Läs mer
”Wollin skriver på ett sätt som jag skulle kalla effektfullt. Varje men...”Läs mer
”En spännande bok som inte är den typiska spänningsromanen utan utspela...”Läs mer
”Boken handlar om sorg, depression, psykoser och övernaturliga fenomen....”Läs mer
”Att bokens undertitel är "Skriftställning 2005-2021" måste förstås läs...”Läs mer
”... en övertygande comeback. Miljöskildringen imponerar, liksom gestal...”Läs mer
”Wow vilken fantastisk bok! Birgitta tillhör en av mina favoritförfatta...”Läs mer
”En realistisk och kärleksfull berättelse med ett persongalleri som kän...”Läs mer
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Vilken underbart charmig brittisk feelgoodroman! Den är fylld av humor...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”Caféet som aldrig sover tog mig med storm, för nu när boken...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”En gripande berättelse av en debutant som jag ser fram emot att...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Vi som inte identifierar oss som språkpoliser, men som ständigt möter ...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer

Piratförlagets höstutgivning (2010)

Höstens titlar från Piratförlaget spänner en vid båge över teman som flyktingsmuggling, Trollhättan på 80-talet, hittebarn, fastighetsaffärer, barnmisshandel och personförföljelse på internet. Vi är stolta över att presentera två debutanter samt en Säpo-medarbetare, en melodifestivalartist, en doktorand på sexköpslagen, en jurist vid EU-kommissionen och en expert på barnuppfostran.

Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Utkommer 18 augusti (kriminalroman).
Kristina Ohlsson, född 1979, arbetar som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen och är utbildad statsvetare. Hon har tidigare skrivit facktexter om Mellanösternkonflikten och EU:s utrikespolitik samt jobbat på UD och Försvarshögskolan. Tusenskönor är en uppföljare till Askungar, debutromanen som kom 2009 och är översatt till tolv språk.

Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark Levengood. Utkommer 25 aug (livsbetraktelser).
Klokt och innerligt, ibland giftigt och frispråkigt, resonerar Mark kring ensamhet och samhörighet och hur vi som människor kan hitta fram till varandra bakom möbler eller andra hinder. Detta är den tredje boken med Mark Levengoods texter och Ilon Wiklands illustrationer.

Den som vakar i mörkret av Helene Tursten. Utkommer 25 augusti (kriminalroman).
Detta är den nionde boken om Irene Huss. Serien om Irene Huss är översatta till tretton språk och sex av dem har filmatiserats i ett stort svensk-dansktyskt samarbete med Angela Kovacs i huvudrollen. I höst inleds filmningen av sex nya filmer.

Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Utkommer 1 september (spänningsroman).
Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu som handläggare på EU-kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet i Sverige, Frankrike och Belgien. Malin debuterade 2008 med romanen Dubbla slag. Bara ett barn är den första delen i en ny serie om advokaten Sofia Weber.

Hittebarnet av Katerina Janouch. Utkommer 8 september (roman).
Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat faktaboken Barnliv och romanerna Dotter önskas och Sommarbarn. Hennes böcker har sålt i över 600 000 exemplar. Hon är en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit en rad titlar i ämnet. Hittebarnet är den tredje delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.

Radiohusdisco av Morgan Larsson. Utkommer 8 september (debutroman).
Radhusdisco är en varm och rolig barndomsskildring där vi får följa Morris genom hela skoltiden, från slutet av sjuttiotalet och in i åttiotalet. En period när filmisar med Zeb Macahan och varma mackor framför Nöjesmaskinen var självklarheter. Morgan Larsson har skrivit en roman med tydlig tidskänsla, träffsäkra iakttagelser och inte minst mycket humor och värme. Morgan är född 1970 och uppvuxen i Trollhättan men bor nu i Göteborg där han är programledare för Christer i P3.

Berättelsen om Esmara av Petra Östergren. Utkommer 15 september (roman).

Petra Östergren föddes i Kiruna 1965. Petra är socialantropolog och varvar forskning med sitt författarskap. Hon har utkommit med ett antal böcker som kretsar kring feminism (Porr, horor och feminister), men också den självbiografiska Att komma till ro med det allra värsta, en bok om mordet på hennes mamma. Berättelsen om Esmara är den första delen i en tänkt romantrilogi.

Hjälp, vem är jag? av Caroline af Ugglas och UKON. Utkommer 22 september.
Caroline af Ugglas debuterar som författare med en bok skriven tillsammans med psykologen och poeten Ulf Karl Olov Nilsson (UKON). Boken utgår från de psykoterapisessioner de bedrivit under mer än ett och ett halvt år. Resultatet är en personlig och dokumentär skildring av Carolines sökande efter svaret på frågan om vem hon är. Vi får följa Caroline och UKON:s lika insiktsfulla som tidvis dråpliga samtal och se hur en märklig och helt radikal livshistoria växer fram i denna säreget konceptuellt iscensatta självbiografi.

Nya Barnliv av Katerina Janouch. Utkommer 6 oktober (fackbok).
Barnliv är den kompletta handboken för den moderna familjen och innehåller allt det föräldrar behöver veta. Denna nya utgåva innehåller både uppdaterat och bearbetat material samt nyskrivna texter.

Doktor Proktor och världens undergång. Kanske. av Jo Nesbø. Utkommer 13 oktober (barnbok).
Detta är den tredje delen i den mycket populära barnboksserien om Doktor Proktor. Den här gången råkar Doktor Proktor och hans vänner ut för en invasion från jordens inre. Det blir körsång kontra turkisk marschmusik, äkta grodmän och inte lika äkta grobianer. Plus en sjubent spindel och en grillkung i exil. Och världens undergång. Kanske.

Monikas jul av Monika Ahlberg. Utkommer 1 september i nyutgåva (kokbok).
Alla julens recept samlade i en volym. Följ med in i Monikas jul, en inspirerande resa med 180 lättlagade recept på allt som hör julen till. Monika Ahlberg är självlärd kock och startade den stora kokbokstrenden med Rosendals trädgårdscafé (1994). Hon ansvarade för Rosendals café, kök och bageri fram till 2000.


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.