Följ oss på sociala medier:
”Den här boken ligger i tiden på många sätt. Inte bara genom...”Läs mer
”Jacob har verkligen lyckats fånga den tid vi befinner oss i, men...”Läs mer
”Romanen dröjer sig kvar i det som gör ont, men har även...”Läs mer
”Sophie var en viktig röst i kampen för kvinnors frigörelse...”Läs mer
”Fin skildring...”Läs mer
”Boken är välskriven och lättläst med ett språk som flyter fint. En ep...”Läs mer
”Vilken dramatik Birgitta Bergin skapar på det lilla skäret, man hör vi...”Läs mer
”På många sätt en ordens och musikens tvillingsjäl till Patti Smith, be...”Läs mer
”Berättelsen om det journalistiska arbetet att avslöja IB och det polit...”Läs mer
”Spännande, lättläst, rolig, intelligent spänningsroman ... I del två h...”Läs mer
”Ur en odramatisk start i en villaidyll bygger Unni Lindell ut en...”Läs mer
”Malin Haawind tecknar ett säkert porträtt av miljön, mellan raderna hö...”Läs mer
”Nu har hon verkligen nytänt! Hon har ett kolossalt driv i sitt...”Läs mer
”En roman vars första mening är "Min terapeuts samtalsrum är också henn...”Läs mer
”En spännande, lärorik roman... Betyg 4, Mycket bra”Läs mer
”Det blir kriminellt spännande när ett värdefullt manuskript försvinner...”Läs mer
”Varmt, hjärteknipande och med en gåta som gör läsningen till en riktig...”Läs mer
”Lisa Bjerre och Susan Casserfelt hittar rätt med mycket i boken. Karak...”Läs mer
”Thunberg Schunke lyckas åter förmedla en intressant och skrämmande ber...”Läs mer
”Det är lågmält beskrivet, med en stor portion humor där även det allva...”Läs mer
”Hem till Appleby Farm är charmig och livsbejakande, människorna på gå...”Läs mer
”Tredje Monikaboken är om möjligt ännu bättre än de två tidigare. Perfe...”Läs mer
”Det är humoristiskt och välskrivet på Emma Hambergs eget livsbejakande...”Läs mer
”... extremt spännande och välskriven. ... Totalt sett visar ändå boken...”Läs mer
” ....debutdeckare med en intressant story om hemligheter och trauman. ...”Läs mer
”Författaren beskriver trions liv på ett medryckande och genomarbetat v...”Läs mer
”Actionfylld militärthriller med internationell atmosfär. Det är verkli...”Läs mer
”Guillou när han är som bäst.”Läs mer
”Appelqvist bevisar att man kan skapa spänning utan blodigt våld. En or...”Läs mer
”... en övertygande comeback. Miljöskildringen imponerar, liksom gestal...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer

Piratförlagets höstutgivning (2010)

Höstens titlar från Piratförlaget spänner en vid båge över teman som flyktingsmuggling, Trollhättan på 80-talet, hittebarn, fastighetsaffärer, barnmisshandel och personförföljelse på internet. Vi är stolta över att presentera två debutanter samt en Säpo-medarbetare, en melodifestivalartist, en doktorand på sexköpslagen, en jurist vid EU-kommissionen och en expert på barnuppfostran.

Tusenskönor av Kristina Ohlsson. Utkommer 18 augusti (kriminalroman).
Kristina Ohlsson, född 1979, arbetar som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisstyrelsen och är utbildad statsvetare. Hon har tidigare skrivit facktexter om Mellanösternkonflikten och EU:s utrikespolitik samt jobbat på UD och Försvarshögskolan. Tusenskönor är en uppföljare till Askungar, debutromanen som kom 2009 och är översatt till tolv språk.

Och jag läste att det var omöjligt att leva lycklig förutan dig av Mark Levengood. Utkommer 25 aug (livsbetraktelser).
Klokt och innerligt, ibland giftigt och frispråkigt, resonerar Mark kring ensamhet och samhörighet och hur vi som människor kan hitta fram till varandra bakom möbler eller andra hinder. Detta är den tredje boken med Mark Levengoods texter och Ilon Wiklands illustrationer.

Den som vakar i mörkret av Helene Tursten. Utkommer 25 augusti (kriminalroman).
Detta är den nionde boken om Irene Huss. Serien om Irene Huss är översatta till tretton språk och sex av dem har filmatiserats i ett stort svensk-dansktyskt samarbete med Angela Kovacs i huvudrollen. I höst inleds filmningen av sex nya filmer.

Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Utkommer 1 september (spänningsroman).
Malin Persson Giolito är jurist, född 1969 och efter tio års anställning på en av Sveriges största advokatbyråer arbetar hon nu som handläggare på EU-kommissionen. Sin utbildning skaffade hon sig på fyra olika universitet i Sverige, Frankrike och Belgien. Malin debuterade 2008 med romanen Dubbla slag. Bara ett barn är den första delen i en ny serie om advokaten Sofia Weber.

Hittebarnet av Katerina Janouch. Utkommer 8 september (roman).
Katerina Janouch slog igenom stort med romanen Anhörig och har sedan dess kommit med en rad populära och kritikerrosade böcker, bland annat faktaboken Barnliv och romanerna Dotter önskas och Sommarbarn. Hennes böcker har sålt i över 600 000 exemplar. Hon är en av Sveriges mest kända experter på relationer och samlevnad och har skrivit en rad titlar i ämnet. Hittebarnet är den tredje delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.

Radiohusdisco av Morgan Larsson. Utkommer 8 september (debutroman).
Radhusdisco är en varm och rolig barndomsskildring där vi får följa Morris genom hela skoltiden, från slutet av sjuttiotalet och in i åttiotalet. En period när filmisar med Zeb Macahan och varma mackor framför Nöjesmaskinen var självklarheter. Morgan Larsson har skrivit en roman med tydlig tidskänsla, träffsäkra iakttagelser och inte minst mycket humor och värme. Morgan är född 1970 och uppvuxen i Trollhättan men bor nu i Göteborg där han är programledare för Christer i P3.

Berättelsen om Esmara av Petra Östergren. Utkommer 15 september (roman).

Petra Östergren föddes i Kiruna 1965. Petra är socialantropolog och varvar forskning med sitt författarskap. Hon har utkommit med ett antal böcker som kretsar kring feminism (Porr, horor och feminister), men också den självbiografiska Att komma till ro med det allra värsta, en bok om mordet på hennes mamma. Berättelsen om Esmara är den första delen i en tänkt romantrilogi.

Hjälp, vem är jag? av Caroline af Ugglas och UKON. Utkommer 22 september.
Caroline af Ugglas debuterar som författare med en bok skriven tillsammans med psykologen och poeten Ulf Karl Olov Nilsson (UKON). Boken utgår från de psykoterapisessioner de bedrivit under mer än ett och ett halvt år. Resultatet är en personlig och dokumentär skildring av Carolines sökande efter svaret på frågan om vem hon är. Vi får följa Caroline och UKON:s lika insiktsfulla som tidvis dråpliga samtal och se hur en märklig och helt radikal livshistoria växer fram i denna säreget konceptuellt iscensatta självbiografi.

Nya Barnliv av Katerina Janouch. Utkommer 6 oktober (fackbok).
Barnliv är den kompletta handboken för den moderna familjen och innehåller allt det föräldrar behöver veta. Denna nya utgåva innehåller både uppdaterat och bearbetat material samt nyskrivna texter.

Doktor Proktor och världens undergång. Kanske. av Jo Nesbø. Utkommer 13 oktober (barnbok).
Detta är den tredje delen i den mycket populära barnboksserien om Doktor Proktor. Den här gången råkar Doktor Proktor och hans vänner ut för en invasion från jordens inre. Det blir körsång kontra turkisk marschmusik, äkta grodmän och inte lika äkta grobianer. Plus en sjubent spindel och en grillkung i exil. Och världens undergång. Kanske.

Monikas jul av Monika Ahlberg. Utkommer 1 september i nyutgåva (kokbok).
Alla julens recept samlade i en volym. Följ med in i Monikas jul, en inspirerande resa med 180 lättlagade recept på allt som hör julen till. Monika Ahlberg är självlärd kock och startade den stora kokbokstrenden med Rosendals trädgårdscafé (1994). Hon ansvarade för Rosendals café, kök och bageri fram till 2000.