Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Veckans recept v 44

Varje vecka fram till jul bjuder Piratförlaget.se på recept ur succéboken Monikas jul. Vi börjar med två mingelrättsrecept – julens många mingelkalas kan ju påbörjas redan nu!

Mozarellabruschetta med granatäpple
Mozzarella går alltid hem och serverad så här, med fina granatäppelkärnor, blir det riktigt juligt!

Ingredienser
1/2 baguette
Olivolja
2 mozzarellaostar (à 125 g)
1 granatäpple till garnering
Basilikablad, gärna röda
Balsamicosirap

Så gör du
1. Skär 10–12 skivor av baguetten. Pensla skivorna med olivolja. Grilla bröden i 250° varm ugn tills de fått fin färg, ca 5 minuter.
2. Lägg bröden på ett fat. ”Riv” osten i bitar och fördela på brödskivorna. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna. Fördela kärnorna ovanpå osten. Garnera med klippta basilikablad. Ringla till sist över lite balsamicosirap.

Kräftröra på rågbröd
Vacker kräftröra som går mycket snabbt att göra och som passar utmärkt på ett mingel.

Ingredienser
1 burk kräftstjärtar (ca 300 g nettovikt)
1 dl majonnäs
2–3 msk finriven pepparrot
2 msk finhackad dill
1 tsk färskpressad citronsaft
Salt och nymalen svartpeppar till servering och garnering
12 små skivor pumpernickel eller annat grovt rågbröd
Finhackad dill

Så gör du
1. Låt kräftstjärtarna rinna av och dela dem något. Blanda samman kräftstjärtar, majonnäs, pepparrot och hackad dill. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
2. Fördela röran på grova brödskivor. Strö över finhackad dill och servera.