Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Veckans recept (v 45)

Fikonmarmelad med mandel
Riktigt god fikonmarmelad som är suverän till ost. Mandeln kan uteslutas om man så vill.

Ingredienser
500 g torkade fikon
Vatten
Knappt 5 dl strösocker (300 g strösocker per 500 g
fruktmassa)
1 citron, skal och saft
100 g skållad mandel

Så gör du
1. Blötlägg fikonen över natten. Koka dem sedan mjuka i blötläggningsvattnet i ca 10 minuter. Rör om då och då så att de inte bränner fast.
2. Kör frukten i en mixer till en ganska, men inte helt, slät massa. Mät fruktmassan och lägg den i en gryta tillsammans med socker och citron. Låt det hela sakta koka upp. Fortsätt sedan att småkoka långsamt i ca 10
minuter. Rör hela tiden så att inte marmeladen bränner fast.
3. Grovhacka mandeln och blanda ner den när ett par minuter återstår av koktiden. Häll upp marmeladen på väl rengjorda heta burkar och förslut.