Följ oss på sociala medier:
”... en imponerande och ovanlig debut, klart värd att läsas, och jag se...”Läs mer
”Jag kan inte göra annat än rekommendera denna till er som vill...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Flickan som fick en röst är en fantastiskt fin debutroman som ger...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Snitsigt, pedagogiskt och lättfattligt förklarar Sara Lövestam knepiga...”Läs mer
”Ett tag funderade jag på om inte nutida Gertrud kunde ha gestaltats so...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Låt det brinna är en grov, mörk, hård och oförutsägbar deckare som man...”Läs mer
”Anne Holt skriver spännande om aktuella samhällsproblem och ger en tro...”Läs mer
”Jag är därför övertygad om att många kommer att ta den här...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Men David Wibergs roman är också en poetisk dialog, och mer än...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Veckans recept (v 49)

Köttbullar med pepparkakskryddor
De goda pepparkakskryddorna gifter sig fint med både nöt- och kalvfärsen i dessa saftiga köttbullar. Det lovar Monika Ahlberg som står bakom receptet.

Ingredienser
2 1/2 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
3 msk finhackad gul lök
Smör till pannan
300 g nötfärs
100 g kalvfärs
Ca 3 tsk malda pepparkakskryddor
Salt och nymalen vitpeppar

Så gör du
1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla i 10 minuter. Fräs löken i smör under tiden.
2. Blanda ner färsen, löken och pepparkakskryddorna i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma bullar av färsen med vattensköljda händer. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Vänd runt bullarna så att de får en fin yta runtom. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock i 5–10 minuter.


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.