Veckans recept (v 49)
Köttbullar med pepparkakskryddor
De goda pepparkakskryddorna gifter sig fint med både nöt- och kalvfärsen i dessa saftiga köttbullar. Det lovar Monika Ahlberg som står bakom receptet.
Ingredienser
2 1/2 dl vispgrädde
4 msk ströbröd
3 msk finhackad gul lök
Smör till pannan
300 g nötfärs
100 g kalvfärs
Ca 3 tsk malda pepparkakskryddor
Salt och nymalen vitpeppar
Så gör du
1. Häll grädden över ströbrödet och låt svälla i 10 minuter. Fräs löken i smör under tiden.
2. Blanda ner färsen, löken och pepparkakskryddorna i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma bullar av färsen med vattensköljda händer. Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner köttbullarna. Vänd runt bullarna så att de får en fin yta runtom. Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock i 5–10 minuter.