Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Piratförlaget hösten 2012


Modershjärtat av Katerina Janouch (utk 4 juli)
Katerina Janouch är aktuell med femte boken i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund och hennes liv. I Modershjärtat blandar Janouch spänning med familjerelationer, alkoholproblematik och främlingsfientlighet. För första gången går hon tillbaka i historien och en skrämmande gåta i Cecilia Lunds mormors liv.

Rosor, min kära, bara rosor av Mark Levengood (utk 22 aug)
I Mark Levengoods nya bok ryms både hans möten med världsstjärnor som Meryl Streep och Dalai Lama och en sorglustig historia om Liv Ullmanns hund. Men här finns även vinteroptimisterna på livsfarliga skridskoisar och en ängslig telefonväckningsröst på ett hotell i Sverige. I Marks ögon är vardagen ett myller av intressanta iakttagelser som han vänder och vrider på – och gör både oväntade och inspirerande upptäckter. Illustrationer av Ilon Wikland.

Rosengädda, nästa! av Emma Hamberg (utk 22 aug)
Rosengädda, nästa! är en berättelse om vänskap över alla gränser, om kärlek, mat och om hur någons värsta mardröm faktiskt kan vara den perfekta lösningen för någon annan. Det är berättelsen om Bror, en trettonårig frankofil, Tessan som drömmer om att driva en restaurang men som i stället serverar pulvermos i en korvkiosk och den excentriska damen Jane som hjälper små djur, och människor, i nöd. De tre påbörjar en resa mot Rosengädda som förändrar allas liv för alltid. Första delen i en planerad trilogi.

Fallvatten av Mikael Niemi (utk 29 aug)
Fallvatten är något så ovanligt som en svensk katastrofroman som med stor dramatik skildrar hur dammen i Stora Sjöfallets Nationalpark brister och tar med sig allt i sin väg utmed Luleälvens dalgång. Under en enda ödesdiger dag får läsaren följa ett antal människor och deras förtvivlade flykt undan vattenmassorna, allt berättat med ett tempo och en intensitet som tar andan ur sin läsare. Fallvatten är Mikael Niemis första roman på Piratförlaget.

Heja, heja! Från att orka stappla 20 meter till att springa maraton
av Martina Haag (utk 29 aug)
Heja, heja! är en peppande och rolig löparbok för dem som tänker att de är för gamla, trötta och ointresserade av att börja springa. Martina Haag varvar med krönikor och handfasta tips om hur du tar dig från att nästan orka springa i tolv minuter till att genomföra ett maraton och vara glad hela vägen. Heja, heja! är Martina Haags sjunde bok.

Dandy av Jan Guillou (utk 5 sept)
Dandy är Sverres berättelse, den tredje av bröderna från Brobyggarna. Den handlar om den första förälskelsen i Dresden där Sverre och lord Albert bestämmer sig för ett liv tillsammans på slottet Manningham i England. Det är också en berättelse om de sköna konsterna, Bloomsburygruppens London och tiden före första världskrigets utbrott i England. Dandy är den andra delen i Jan Guillous romanserie Det stora århundradet.

Kast med liten kniv av Sara Kadefors (utk 5 sept)
Kast med liten kniv är en träffsäker skildring av livets vändningar och en berättelse om Jonas – som tonåring och som familjefar – och om den skuld han bär på. Det är en roman om en vuxenvärld som inte ser och kanske inte vill se, om bagaget vi alla bär på och vad det gör med oss, men också om vänskap och kärlek. Som alltid i Sara Kadefors romaner blandas ljus och svärta, berättat med stor skärpa.

Flakmopedisten av Lasse Berghagen (utk 12 sept)
Lasse Berghagen har alltid drömt om att äga en flakmoped och när drömmen förra året gick i uppfyllelse föddes idén till Flakmopedisten. Boken inleds med barndomsminnen för att därefter övergå till en makalös berättelse om flakmopedisten Hubbe Åkesson. Det är en glad och lustfylld skröna där fantasi och verklighet går ihop. Kort sagt en bok som får läsaren på gott humör.

Roman om ett brott av Sjöwall Wahlöö (utk 12 sept)
Med sina tio romaner om Martin Beck skapade Sjöwall Wahlöö den moderna kriminalromanen. Fem decennier senare är romansviten fortfarande en central inspirationskälla för många av världens främsta kriminalförfattare. Nu utkommer de på nytt i påkostade band, vackert formgivna av Dan Jonsson, med exklusivt bonusmaterial och nyskrivna förord av Henning Mankell, Roslund & Hellström, Jo Nesbø, Åsa Larsson, Leif GW Persson, Arne Dahl, Jens Lapidus, Håkan Nesser, Liza Marklund och Anne Holt.

Mördaren i folkhemmet. En roman om fallet Olle Möller
av Lena Ebervall & Per E Samuelson (utk 19 sept)
I december 1939 försvann skolflickan Gerd från Sankt Eriksgatan i Stockholm, en vecka senare hittades hon brutalt mördad. Slumpen ville att det blev idrottsmannen Olle Möller som trots ihärdigt nekande dömdes. Gerdmordet blev hans öde. Mördaren i folkhemmet är en drabbande berättelse om ett mänskligt öde, men det är också en berättelse om mediedrev, rättssäkerhet och den lilla människans utsatthet i folkhemmet Sverige.

Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito (utk 10 okt)
Advokat Sophia Webers gamla professor övertalar henne att undersöka ett fall där den dömde mördaren kanske inte var skyldig trots allt. Frågor om skuld och ansvar är allt annat än lätta och motvilligt accepterar hon fallet. Vi följer Sophia Webers liv i Stockholm med klienter som ingen annan vill ha, trassliga relationer och hennes innerliga kärlek till en åldrande morfar. Bortom varje rimligt tvivel är Malin Persson Giolitos andra spänningsroman.

 

Piratförlaget utger skönlitteratur för vuxna, i första hand av svenska författare men också från övriga nordiska länder. Besök gärna Piratförlagets hemsida för en utförlig presentation av våra författare.

För mer information är du också välkommen att kontakta Christina Kivi, PR- och informationsansvarig, christina@piratforlaget.se eller 0768-544 964.