Följ oss på sociala medier:
”Den är spännande med ett driv och många cliffhangers, som fick mig att...”Läs mer
”Att läsa det som utlovas vara en första del av hennes memoarer...”Läs mer
”IB – som i inhämtning Birger är spännande och intressant ... Mycket lä...”Läs mer
”Spännande, lättläst, rolig, intelligent spänningsroman ... I del två h...”Läs mer
”Det är en mycket spännande bladvändare i samma klass som Unni Lindells...”Läs mer
”... slarvar inte fram sina gestalters öden. Haawind beskriver målande ...”Läs mer
”Liza Marklund i sitt esse.”Läs mer
”När de stora dragen i feelgoodromaner nästan alltid följer en välbekan...”Läs mer
”En spännande, lärorik roman... Betyg 4, Mycket bra”Läs mer
”... med "Det elfte manuset" visar hon åter vem som är Norges...”Läs mer
”Varmt, hjärteknipande och med en gåta som gör läsningen till en riktig...”Läs mer
”Det här är en spännande berättelse förlagd till dagens hårdnande samhä...”Läs mer
”Thunberg Schunke lyckas åter förmedla en intressant och skrämmande ber...”Läs mer
”Det är lågmält beskrivet, med en stor portion humor där även det allva...”Läs mer
”Hem till Appleby Farm är charmig och livsbejakande, människorna på gå...”Läs mer
”Tredje Monikaboken är om möjligt ännu bättre än de två tidigare. Perfe...”Läs mer
”Det är humoristiskt och välskrivet på Emma Hambergs eget livsbejakande...”Läs mer
”En mordgåta rullas upp, långsamt och nervkittlande… En verklig bladvän...”Läs mer
” ....debutdeckare med en intressant story om hemligheter och trauman. ...”Läs mer
”Författaren beskriver trions liv på ett medryckande och genomarbetat v...”Läs mer
”Actionfylld militärthriller med internationell atmosfär. Det är verkli...”Läs mer
”Jagformen har gjort Jan Guillou gott. Riktigt gott. ... Guillous som a...”Läs mer
”Härlig spänningsroman med en sympatisk medelålders hjältinna och många...”Läs mer
”Historieskrivningen ... är en kulturgärning av rang.”Läs mer
”Det här måste vara den bästa roman hon skrivit hittills.”Läs mer
”Projekt jul är en välskriven feelgood om känslor av utanförskap och hu...”Läs mer
”Björn Paqualin är också manusförfattare. Det märks. Hans formuleringar...”Läs mer
”"Vem fan är du" borde läsas i alla politiska partier idag. Förutom att...”Läs mer
”Romanen är en riktigt fartig och rolig skröna ... Här finns några rikt...”Läs mer
”Wollin skriver på ett sätt som jag skulle kalla effektfullt. Varje men...”Läs mer
”Här får ni massor av spänning i en underbar förpackning. Passar alltså...”Läs mer
”Boken handlar om sorg, depression, psykoser och övernaturliga fenomen....”Läs mer
”Att bokens undertitel är "Skriftställning 2005-2021" måste förstås läs...”Läs mer
”... en övertygande comeback. Miljöskildringen imponerar, liksom gestal...”Läs mer
”Wow vilken fantastisk bok! Birgitta tillhör en av mina favoritförfatta...”Läs mer
”Romandebutant som imponerar.”Läs mer
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer

Piratförlaget hösten 2012


Modershjärtat av Katerina Janouch (utk 4 juli)
Katerina Janouch är aktuell med femte boken i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund och hennes liv. I Modershjärtat blandar Janouch spänning med familjerelationer, alkoholproblematik och främlingsfientlighet. För första gången går hon tillbaka i historien och en skrämmande gåta i Cecilia Lunds mormors liv.

Rosor, min kära, bara rosor av Mark Levengood (utk 22 aug)
I Mark Levengoods nya bok ryms både hans möten med världsstjärnor som Meryl Streep och Dalai Lama och en sorglustig historia om Liv Ullmanns hund. Men här finns även vinteroptimisterna på livsfarliga skridskoisar och en ängslig telefonväckningsröst på ett hotell i Sverige. I Marks ögon är vardagen ett myller av intressanta iakttagelser som han vänder och vrider på – och gör både oväntade och inspirerande upptäckter. Illustrationer av Ilon Wikland.

Rosengädda, nästa! av Emma Hamberg (utk 22 aug)
Rosengädda, nästa! är en berättelse om vänskap över alla gränser, om kärlek, mat och om hur någons värsta mardröm faktiskt kan vara den perfekta lösningen för någon annan. Det är berättelsen om Bror, en trettonårig frankofil, Tessan som drömmer om att driva en restaurang men som i stället serverar pulvermos i en korvkiosk och den excentriska damen Jane som hjälper små djur, och människor, i nöd. De tre påbörjar en resa mot Rosengädda som förändrar allas liv för alltid. Första delen i en planerad trilogi.

Fallvatten av Mikael Niemi (utk 29 aug)
Fallvatten är något så ovanligt som en svensk katastrofroman som med stor dramatik skildrar hur dammen i Stora Sjöfallets Nationalpark brister och tar med sig allt i sin väg utmed Luleälvens dalgång. Under en enda ödesdiger dag får läsaren följa ett antal människor och deras förtvivlade flykt undan vattenmassorna, allt berättat med ett tempo och en intensitet som tar andan ur sin läsare. Fallvatten är Mikael Niemis första roman på Piratförlaget.

Heja, heja! Från att orka stappla 20 meter till att springa maraton
av Martina Haag (utk 29 aug)
Heja, heja! är en peppande och rolig löparbok för dem som tänker att de är för gamla, trötta och ointresserade av att börja springa. Martina Haag varvar med krönikor och handfasta tips om hur du tar dig från att nästan orka springa i tolv minuter till att genomföra ett maraton och vara glad hela vägen. Heja, heja! är Martina Haags sjunde bok.

Dandy av Jan Guillou (utk 5 sept)
Dandy är Sverres berättelse, den tredje av bröderna från Brobyggarna. Den handlar om den första förälskelsen i Dresden där Sverre och lord Albert bestämmer sig för ett liv tillsammans på slottet Manningham i England. Det är också en berättelse om de sköna konsterna, Bloomsburygruppens London och tiden före första världskrigets utbrott i England. Dandy är den andra delen i Jan Guillous romanserie Det stora århundradet.

Kast med liten kniv av Sara Kadefors (utk 5 sept)
Kast med liten kniv är en träffsäker skildring av livets vändningar och en berättelse om Jonas – som tonåring och som familjefar – och om den skuld han bär på. Det är en roman om en vuxenvärld som inte ser och kanske inte vill se, om bagaget vi alla bär på och vad det gör med oss, men också om vänskap och kärlek. Som alltid i Sara Kadefors romaner blandas ljus och svärta, berättat med stor skärpa.

Flakmopedisten av Lasse Berghagen (utk 12 sept)
Lasse Berghagen har alltid drömt om att äga en flakmoped och när drömmen förra året gick i uppfyllelse föddes idén till Flakmopedisten. Boken inleds med barndomsminnen för att därefter övergå till en makalös berättelse om flakmopedisten Hubbe Åkesson. Det är en glad och lustfylld skröna där fantasi och verklighet går ihop. Kort sagt en bok som får läsaren på gott humör.

Roman om ett brott av Sjöwall Wahlöö (utk 12 sept)
Med sina tio romaner om Martin Beck skapade Sjöwall Wahlöö den moderna kriminalromanen. Fem decennier senare är romansviten fortfarande en central inspirationskälla för många av världens främsta kriminalförfattare. Nu utkommer de på nytt i påkostade band, vackert formgivna av Dan Jonsson, med exklusivt bonusmaterial och nyskrivna förord av Henning Mankell, Roslund & Hellström, Jo Nesbø, Åsa Larsson, Leif GW Persson, Arne Dahl, Jens Lapidus, Håkan Nesser, Liza Marklund och Anne Holt.

Mördaren i folkhemmet. En roman om fallet Olle Möller
av Lena Ebervall & Per E Samuelson (utk 19 sept)
I december 1939 försvann skolflickan Gerd från Sankt Eriksgatan i Stockholm, en vecka senare hittades hon brutalt mördad. Slumpen ville att det blev idrottsmannen Olle Möller som trots ihärdigt nekande dömdes. Gerdmordet blev hans öde. Mördaren i folkhemmet är en drabbande berättelse om ett mänskligt öde, men det är också en berättelse om mediedrev, rättssäkerhet och den lilla människans utsatthet i folkhemmet Sverige.

Bortom varje rimligt tvivel av Malin Persson Giolito (utk 10 okt)
Advokat Sophia Webers gamla professor övertalar henne att undersöka ett fall där den dömde mördaren kanske inte var skyldig trots allt. Frågor om skuld och ansvar är allt annat än lätta och motvilligt accepterar hon fallet. Vi följer Sophia Webers liv i Stockholm med klienter som ingen annan vill ha, trassliga relationer och hennes innerliga kärlek till en åldrande morfar. Bortom varje rimligt tvivel är Malin Persson Giolitos andra spänningsroman.

 

Piratförlaget utger skönlitteratur för vuxna, i första hand av svenska författare men också från övriga nordiska länder. Besök gärna Piratförlagets hemsida för en utförlig presentation av våra författare.

För mer information är du också välkommen att kontakta Christina Kivi, PR- och informationsansvarig, christina@piratforlaget.se eller 0768-544 964.