Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Här är vinnarna i skrivbordstävlingen

Välstädat, värme till fötterna och en stationär dator till hands. Här är vinnarna i Piratförlagets skrivbordstävling!

Malin Persson Giolitos senaste roman Bortom varje rimligt tvivel fortsätter att hyllas i media. I SvD den 21 november skrev Johanna Mo: ””Bortom varje rimligt tvivel” är riktigt bra spänningslitteratur. Jag dras med i berättelsen. Intresserar mig för personerna i sig. … Dessutom har boken ett enkelt och ofta vackert språk.”

Nu kommer den spännande romanen hamna hos ytterligare tre personer i landet, då vi har korat vinnarna i Piratförlagets skrivbordstävling. Här följer vinnarna med sina skrivbord och motiveringar:

Wiveka Wachtmeister:
”Jag har två skrivmaskiner, Hermès Baby, en med franskt tangentbord och en med svenskt. Sedan har jag saxar, klister, en liten jordglob, karta etc eftersom jag producerar böcker hela tiden. Jag tror det viktigaste är att det är städat. Är det ostädat har jag ingen lust att sätta mig där. Jag städar först i ordning böckerna, sedan plockar jag in dem i ett gammalt franskt trollkarlsskåp och då får skrivmaskinerna komma tillbaks. Just nu städar jag oavbrutet överallt.”

 

Monica Olsson Kolkman:
” Mitt skrivbord står inträngt i ett hörn i ett litet rum som egentligen är för stryktvätt och förvaring. Jag sitter i en garderob! Men jag har ett fönster. Fullt med pelargoner som ska övervintra inne. Laptopen står på en liten hylla till höger och är kopplad till extern skärm och tangentbord. Älskar min korg till höger fullproppad med pennor, stickor, glasögon, limstift… Och just nu i höstrusket betyder min lilla kruka med växter mycket. Jag försöker hålla ordning, men trivs när det är lite stökigt. Viktigast är att jag får lugn och ro. Allra viktigast PÅ skrivbordet? Mja, just är det placerad UNDER detsamma; elementet. Jag lägger upp fötterna på en låda och vilar fötterna mot elementet. Varma fötter för en som sitter still mycket och skriver är guld värt!”

 

Kåkå Olsen:
”Detta är vårt skrivbord! Det är två meter brett, delas av två personer och är nog den viktigaste platsen i hela huset (köksreklam på TV: släng er i väggen!) då den utgör både studie- och arbetsplats för oss båda två. Tack och lov så har vi varsin laptop (det är min som syns på bilden), annars hade vi aldrig fått plats. På den här bilden är det förhållandevis nystädat, annars brukar det vara belamrat med papper – vi jobbar med enorma mängder papper. Det är uppsatser, avhandlingar, tidskrifts- och nyhetsartiklar, försäljningslistor, planeringslistor, tidsscheman, utskrivna e-postmeddelanden, mängder med anteckningar och allt möjligt annat. På whiteboarden hamnar det som är extra viktigt, mest räkningar. Allra viktigast på skrivbordet är nog den stationära PC:n till höger på bild. Den kompletterar våra bärbara datorer, används till bildbehandling och utskrifter samt är min primära arbetsdator.”

Varsitt exemplar av Malin Persson Giolitos Bortom varje rimligt tvivel kommer på posten inom kort. Trevlig läsning!