Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Nesbø – en världssuccé

Foto: Cato Lein

Jo Nesbøs böcker har sålt i 18 miljoner exemplar världen över och de finns översatta till mer än 40 språk. I vår är han dubbelt aktuell i Sverige – med barnboken Doktor Proktor och den stora guldkuppen och den efterlängtade tionde Harry Hole-thrillern Polis. Nesbø går hem hos såväl kritiker och bokhandlare som hos läsare.

Djävulskt skicklig katt-och-råtta-lek

Den 12 juni utkommer Polis, den tionde romanen om Harry Hole.

När en Oslopolis hittas mördad på samma plats och på samma datum där han många år tidigare utrett ett mord, kan det knappast vara en slump. Och när samma sak inom loppet av några månader drabbar två andra poliser är mönstret lika tydligt som skrämmande. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös. Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare. Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på en välbevakad sjukhussal. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma honom nära.

Jo Nesbø har än en gång skrivit en grymt skicklig historia om mänsklig ondska, en katt-och-råtta-lek med såväl offer och polis som med läsaren. Gång på gång tar berättelsen en ny otäck och ofattbar vändning. Polisutkommer samtidigt i en lång rad länder, bland annat i NorgeSverige ochDanmark.

Fenomenet doktor Proktor

Den 20 mars utkommer Doktor Proktor och den stora guldkuppen, del fyra i serien.

Med de galna och roliga äventyren om doktor Proktor visar Jo Nesbø att han är lika skicklig i att skriva för barn som för vuxna. De hittills fyra barnböckerna –Doktor Proktors pruttpulverDoktor Proktors tidsbadkarDoktor Proktor och världens undergång. Kanske och Doktor Proktor och den stora guldkuppen, alla illustrerade av Per Dybvig – har tagit världen med storm, enbart i Sverige har de sålt i över 70 000 exemplar. Ett norskt produktionsbolag planerar dessutom en film baserad på första boken, senare i vår påbörjas den inspelningen. I Sverige har även ljudböckerna i Helge Skoogs fenomenala inläsning nått stora framgångar.

Oslos guldreserv är stulen. Vilka kan återbörda guldet om inte en pytteliten rödhårig kille, en spinkig tjej med flätor och en helgalen doktor? För att lösa fallet beger sig Bulle, Lise och doktor Proktor till London för att infiltrera landets mest fruktade liga. Doktor Proktor och den stora guldkuppen är ett rysligt roligt äventyr som avslutas med att trion tvingas utmana världens dyraste fotbollsspelare – Ibranaldovez.

Nesbø – böcker, film & Di derre

Jo Nesbø är den framgångsrike börsmäklaren som sadlade om till författare. Vid sidan av författarskapet är han även sångare i rockbandet Di derre. De nio romanerna om Harry Hole, den fristående Huvudjägarna och de fyra böckerna om doktor Proktor har sålt i sensationella 18 miljoner exemplar världen över och finns översatta till mer än 40 språk. 2013 inleddes mycket bra för Nesbø med topplacering på listorna i Sverige, England och Tyskland. Det finns även långt framskridna filmplaner på kommande böcker, där bland andra Warner Bros i Hollywood är inblandad.

Internationella röster om Nesbø

”Jo Nesbo is my new favorite thriller writer and Harry Hole my new hero.”Michael Connelly

“I am the world’s greatest living crime writer. [Jo Nesbø] is a man who is snapping at my heels like a rabid pitbull poised to take over my mantle when I dramatically pre-decease him.” James Ellroy

The Snowman by Jo Nesbo is relentless. His terrifying transformation of a childhood icon permeated my sleep. I started Redbreast but it was too much. I gave it to my guitarist Lenny Kaye and he was hooked. Now my band is reading Nesbo but I am too petrified to crack open the Phantom….” Patti Smith

“Norway boasts Henrik Ibsen, Edvard Munch and the best-selling thriller writer Jo Nesbø as native sons.” New York Times

 

Piratförlaget ger ut skönlitteratur för vuxna, i första hand av svenska författare men också från övriga nordiska länder.

Lilla Piratförlaget ger ut böcker för barn och unga som roar och som oroar, som drabbar likaväl som lockar till skratt. Böcker som berör helt enkelt.

Besök gärna våra webbsidor – Piratförlaget och Lilla Piratförlaget – för en utförlig presentation av våra författare. För mer information är du också välkommen att kontakta Christina Kivi, PR- och informationsansvarig, christina@piratforlaget.se eller 0768-544 964.