Följ oss på sociala medier:
”När jag tänker på henne efterlämnade en stark känsla av sorg hos mig, ...”Läs mer
”Liza Marklund har ett driv i sin story, som de flesta andra...”Läs mer
”En lättläst, finstämd berättelse om vänskap, kärlek och om att våga. ...”Läs mer
”Men den här boken är så mycket mer än en spirande kärlekshistoria; det...”Läs mer
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Vilken underbart charmig brittisk feelgoodroman! Den är fylld av humor...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer
”Caféet som aldrig sover tog mig med storm, för nu när boken...”Läs mer
”Jag kan inte göra annat än rekommendera denna till er som vill...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”En gripande berättelse av en debutant som jag ser fram emot att...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Vi som inte identifierar oss som språkpoliser, men som ständigt möter ...”Läs mer
”Ett tag funderade jag på om inte nutida Gertrud kunde ha gestaltats so...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Låt det brinna är en grov, mörk, hård och oförutsägbar deckare som man...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer

Hälsningar från Liza Marklund i Bergen

Nu finns äntligen Liza Marklunds nya thriller Lyckliga gatan i din bokhandel. Liza är inte bara aktuell i Sverige, utan i hela världen. Här kommer hälsningar från hennes resor.

Under hösten reser Liza Marklund runt i världen för att medverka vid lanseringar och andra arrangemang som rör hennes olika böcker. Vi har bett Liza att skicka vykort från sina resor. Här kan du ta del av dem!

Torsdag 19 december 2013:
Är i Nordens blötaste stad, Bergen (jodå, det regnar), och träffar mitt norska förlag, media, bokhandlare och läsare. Tre signeringar nu i eftermiddag, vilket kan vara knepigt. Om det är tomt runt omkring mig sådana gånger brukar jag börja sjunga Abba. Då kommer folk rusande för att se om nån gjort sig illa. I pur lättnad brukar de sedan köpa en signerad våldsroman…
/Liza

 

Söndag 15 december 2013:
Den senaste veckan har jag suttit i Marbella och skrivit artiklar, citat och blogginlägg åt Unicef. Jag har, med andra ord, varit nästan ledig. Känns konstigt.
/Liza 

 

Fredag 6 december 2013:
Jag har precis besökt flyktinglägret Za’atari på syriska gränsen, en timme norr om Amman. 80 000 människor, hälften av dem barn, bor i tält och plåtcontainrar i den kalla och dammiga öknen. Resan var en del i mitt uppdrag som Unicefambassadör, texter kommer så småningom i Expressen o på Unicefs hemsida. En sak är säker: Sällan är jag så glad över att vara född i Sverige som när jag besöker människor på flykt. Vilken vinstlott jag drog.
/Liza

 

Måndag 18 november 2013:
Författarkryssning i regi av Dagens Nyheter på Ålands hav.
/Liza

 

Onsdag 13 november 2013:
En kväll för boken i Varberg.
/Liza 

 

Tisdag 12 november 2013:
Bokens Afton i Kalmar!
/Liza 

 

Torsdag 7 november 2013:
I går kväll drack jag ett glas vin med Annika Bengtsson. Hon har bott i Thessaloniki i 23 år, vi träffades på en bokhandel här i stan vid ett framträdande jag hade. På bilden är också Monica och Iris från Svenska föreningen med, Annika sitter till vänster  om mig.
/Liza 

 

Tisdag 5 november 2013:
Landat i Aten för intervjuer, promotion och föreläsningar. Igår hann jag med en promenad genom Plaka, den gamla stadsdelen där jag en gång, i min grönaste ungdom, blev arresterad av den grekiska polisen (något de grekiska journalisterna har full koll på). Här går t-banan rakt genom de romerska ruinerna. Märkligt.
/Liza

 

Fredag 1 november 2013:
Sedan flera år tillbaka jobbar jag en hel del med min äldsta dotter Annika som är bosatt i Malmö. Hon tar alla mina pressbilder, till exempel, och plåtade även porträttbilderna till den senaste reklamkampanjen för ”Lyckliga gatan”. Dessutom redaktörsläser hon mina böcker i ett tidigt skede. Och ja – min karaktär Annika Bengtzon (som för övrigt planeras bli tv-serie i USA) är döpt efter henne.
/Liza 

 

Onsdag 30 oktober 2013:
De senaste 18 månaderna har Tove Alsterdal och jag jobbat på ett engelskt filmmanus, bara för att vi tycker det är ett så vansinnigt skojigt och udda projekt. Nio olika versioner har vi hunnit med, två av dem skrev vi här i London i vintras. Nu tar regissören och producenten över och formar våra tankar efter sina visioner. Ska bli otroligt spännande att se vad det blir av detta!
/Liza

 

Lördag 26 oktober 2013:
Det är bokmässa i Helsingfors och jag är här och gör allt författare gör på mässor (pratar, signerar, intervjuas och sjunger lite schlager emellanåt). Just idag hällregnar det, men i mässhallen är luften sprakade knastertorr och proppfull av litteratursorl.
/Liza 

 

Tisdag 22 oktober 2013:
Köpenhamn, varmt och regnigt. Uppstigning på Hotell Amiral klockan 05.30 (det är extremt tidigt i mitt liv). Dansk morgonradio, sedan morgon-tv, sedan dagstidningarna. Igår kväll träffade jag den samlade danska bokhandlarkåren och sjöng lite för dem. De tyckte att jag skulle hålla mig till bokskrivandet.
/Liza

 

Lördag 19 oktober 2013:
Det började inte så bra. Sittande på Arlanda Express tittade jag på klockan och insåg att hoppsan! Där lyfte mitt plan! En nyinköpt flygbiljett senare, och med fyra minuter till godo, anlände jag till Kulturens hus i Luleå för att prata om skapandets villkor tillsammans med Tove Alsterdal. Det gick däremot helt ok.
/Liza

 

Söndag 13 oktober 2013:
I dag är jag i Wroclaw i södra Polen. Det pågår en litteraturfestival här. I går kväll framträdde jag på en biograf och pratade om Annika Bengtzon. Jag har inte fattat hur populär hon är här, känns märkligt att hon levt någon sorts offentligt liv som jag  inte haft koll på… Idag drar intervjuerna igång redan till frukost, 8.30, och jag har en rejäl migrän. Hoppla.
/Liza

 

Torsdag 10 oktober 2013:
Har precis landat i Warszawa och fått höra att Alice Munro fått Nobelpriset i litteratur. Kul med en engelskspråkig pristagare, tycker jag, så att man kan läsa henne med behållning i original. Här i Warszawa pratar jag spanska, märkligt nog (killen från mitt polska förlag kommer från Barcelona…)
/Liza

 

Måndag 7 oktober 2013:
Hallå från Stockholm!
Jag är på snabbvisit i Sverige inför publiceringen av min nya roman på onsdag. I morse var jag med i morgonsofforna och på onsdag pratar jag i radio, sen åker jag vidare!
/Liza

 

Tisdag 1 oktober 2013:
Hola från Marbella! Den här veckan har jag redaktörshatten på. Bokbranschen har långa cykler – när en roman når handeln kan uppföljaren redan vara på gång, och just de här dagarna har jag det formidabla nöjet att läsa fortsättningen på Anna Laestadius Larssons praktsucce ”Barnbruden”. I en bokhandel nära dig någon gång nästa år!

/Liza

 

Tisdag 24 september 2013:
Guten tag från Zurich! Igår höll jag föredrag på universitetet här i stan under rubriken ”My experience in Europe”. Föreläsningen anordnades av Europa Institute, en organisation som arrangerar vidareutbildningar, framför allt för jurister. Jag var deras första författare någonsin. Ingen somnade, vilket jag tolkar som klart godkänt. Efteråt åt vi middag med, bland andra, intitutets ledning och Sveriges ambassadör i Schweiz, Per Thöresson.
/Liza

 

Lördag 21 september 2013:
Ciao från Lugano i södra Schweiz! Har precis talat på Kongresspalatset här, som en del i satsningen Ciao Svezia.
/Liza

 


 

Lyckliga gatan är en tät och våldsam thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid, inspirerad av Ibsens Ett dockhem.

Det är den tionde boken om journalisten Annika Bentgzon. 9 oktober finns den i din bokhandel!

>> Läs mer om Lyckliga gatan här!


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.