Följ oss på sociala medier:
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Vilken underbart charmig brittisk feelgoodroman! Den är fylld av humor...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”Caféet som aldrig sover tog mig med storm, för nu när boken...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer
”Jag kan inte göra annat än rekommendera denna till er som vill...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”En gripande berättelse av en debutant som jag ser fram emot att...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Ett tag funderade jag på om inte nutida Gertrud kunde ha gestaltats so...”Läs mer
”Vi som inte identifierar oss som språkpoliser, men som ständigt möter ...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Låt det brinna är en grov, mörk, hård och oförutsägbar deckare som man...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Anne Holt skriver spännande om aktuella samhällsproblem och ger en tro...”Läs mer
”Jag är därför övertygad om att många kommer att ta den här...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Men David Wibergs roman är också en poetisk dialog, och mer än...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

”Jag hade väldigt roligt när jag skrev”

Nu finns Kristina Ohlssons nya thriller Lotus blues i bokhandeln. En historia hon beskriver som mycket mer hårdkokt än de tidigare romanerna.

Kristina Ohlsson debuterade som författare 2009 med kriminalromanen Askungar. Kriminalromanen fick ett mycket fint mottagande och sedan dess har Kristina Ohlsson skrivit ytterligare fyra kriminalromaner om Fredrika Bergman och räknas i dag som en av våra främsta kriminalromansförfattare.

Efter de två uppmärksammade barnböckerna Glasbarnen och Silverpojken, samt debattboken Den bekymrade byråkraten, är Kristina Ohlsson nu aktuell med den nya kriminalromanen Lotus blues. Här berättar hon mer om den nya bokserien:

Berätta om Lotus blues:

– Lotus blues handlar om advokaten Martin Benner som får i uppdrag att rentvå en kvinna, Sara, som säger sig ha begått fem mord. Problemet är bara att hon är död. Det är hennes bror som vill ge henne upprättelse, och han menar att hon tvingades att erkänna mord hon inte begått. Martin antar ändå utmaningen, vilket visar sig få katastrofala konsekvenser.

Vem är Martin Benner?

– Martin Benner är en ny karaktär. Han är brottsmålsadvokat och väldigt framgångsrik. Faktiskt går det mesta riktigt bra för honom. Snygg tjej (som egentligen är hans ex), lysande karriär och så har han ett sött litet barn. Jag vet inte om jag skulle kalla honom för särskilt trevlig, men han är helt klart underhållande.

Du har tidigare skrivit fem kriminalromaner om Fredrika Bergman – varför har du valt att börja på en ny serie?

– Jag har helt enkelt alldeles för mycket skrivarenergi i kroppen. En serie är för lite, jag måste få skriva mer. Fredrika Bergman kommer att komma tillbaka, men just nu tycker jag att det är väldigt roligt att få skriva om helt nya karaktärer.

Ser du någon skillnad mellan Lotus blues och dina tidigare kriminalromaner?

– Lotus blues har en helt annan berättarstil än de tidigare. Texten är skriven i jag-form och den har en annan sorts driv än Fredrika Bergman-böckerna. Och själva historien är mycket mer hårdkokt.

Hur föddes idén till Lotus blues och Mios blues?

– Ja, säg det. Jag hade en väldigt tydlig bild av vem Martin Benner var och visste att jag ville ge honom en riktigt salt utmaning. Dessutom ville jag skriva en något yvigare berättelse än jag gjort tidigare. Jag lät den innehålla allt jag kunde komma på: seriemord, katt- och råttalekar, sex, snygga människor. Jag hade väldigt roligt när jag skrev den!

Utöver Lotus blues, är du i år även aktuell med debattboken Den bekymrade byråkraten och barnboken Silverpojken. Hur är det att skriva så pass olika böcker? 

– Roligt! Och nödvändigt. Jag skriver väldigt mycket och väldigt gärna och då måste jag få jobba med många olika projekt. Jag tror det stärker mitt författarskap att jag inte är rädd för att skriva för människor i olika åldrar och med olika intressen.

>> Läs mer om Lotus blues
>> Läs ett utdrag ur boken


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.