Följ oss på sociala medier:
”Det är ju nästan omöjligt att inte gilla det! Författaren skriver ...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”Flickan som fick en röst är en fantastiskt fin debutroman som ger...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Det här är en väldigt rolig, nyttig och förtjusande bok, som i...”Läs mer
”Ett tag funderade jag på om inte nutida Gertrud kunde ha gestaltats so...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Låt det brinna är en grov, mörk, hård och oförutsägbar deckare som man...”Läs mer
”Anne Holt skriver spännande om aktuella samhällsproblem och ger en tro...”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Men David Wibergs roman är också en poetisk dialog, och mer än...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Piratförlagets integritetspolicy

Den 25 maj 2018 ersätts den svenska Personuppgiftslagen med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR kommer att gälla i hela EU och stärker skyddet av dina personuppgifter.

På Piratförlaget har vi daglig kontakt med författare, illustratörer, läsare och olika samarbetspartner. När vi hanterar dina personuppgifter (det vill säga all information som kan användas för att identifiera en enskild person) värnar vi alltid om din integritet. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder just dina personuppgifter har vi tagit fram denna integritetspolicy.

Hos Piratförlaget är dina personuppgifter skyddade. Vi är noga med att följa de gällande dataskyddsreglerna och har interna riktlinjer och tydliga rutiner för att göra så.

Vi samlar in och behandlar uppgifter som du själv lämnat i samband med att vi kommunicerat med varandra, eller till exempel uppgifter som finns tillgängliga på företags webbsidor. Vi behandlar och lagrar bara dina uppgifter så länge det är nödvändigt och aldrig under längre tid än vad som är rimligt.

Men först – vad är SEO?

Innan jag berättar mer om varför du ska inkludera SEO i din digitala strategi, tänkte jag börja med att reda ut för vad det är. Sökmotoroptimering är nämligen ett komplext område som även omfattas av en hel del myter och missuppfattningar.

Personligen brukar jag säga att SEO handlar om att anpassa sin webbplats och dess innehåll för att tilltala såväl användare som sökmotorer. Något man gör för att öka sin synlighet (i sökmotorer som Google) på termer som potentiella kunder använder när de söker efter produkter eller tjänster likt de man själv erbjuder. För att lära dig mer om SEO och särskilt om sökmotoroptimering i Växjö, kolla in SEO Växjö.

När det kommer till själva anpassningen av webbplatsen kan det handla om allt ifrån att producera innehåll (likt det du läser just nu) till att attrahera externa länkar eller också optimera för snabbare laddningstider.

Därför bör du satsa på sökmotoroptimering 

Nu när du har bättre kolla på vad denna typ av marknadsföring innebär, tänkte jag försöka reda ut för hur viktigt SEO kan vara för att förbättra din digitala närvaro och därigenom skapa nya affärer.

96% av svenskarna använder Google

I princip alla svenskar googlar. Enligt undersökningen Svenskarna och Internet 2019 söker så mycket som 97 procent av svenskarna efter information på nätet. Hela 96 procent av dessa gör det via Google, varav 61 procent dessutom använder sökmotorn på daglig basis.

Informationssökning på internet i Sverige 2019

Beroende på vilken relation du har till Piratförlaget kan behandlingen av dina personuppgifter skilja sig något. Situationer när vi behandlar dina personuppgifter:

– Om du är upphovsman behandlar vi dina personuppgifter för att kommunicera med dig och hantera ärenden som berör dig, t ex avtal, utbetalning av royalty och liknande.

– Om du är frilansare behandlar vi dina personuppgifter för att kommunicera med dig och hantera ärenden som berör dig, t ex betala arvoden och liknande.

– Om du är återförsäljare behandlar vi dina kontaktuppgifter för att kunna informera om vår verksamhet och utgivning.

– Om du är journalist behandlar vi dina kontaktuppgifter för att kunna informera om vår verksamhet och utgivning.

– Om du företräder en leverantör kommer dina kontaktuppgifter behandlas till exempel för att kommunicera med dig.

– Om du är kund kommer dina kontaktuppgifter behandlas till exempel för att fakturera dig.

– Om du skickar ett spontanmanus till oss behandlar vi dina personuppgifter för att kommunicera med dig och hantera ärenden som berör dig.

För att du ska känna dig trygg och för att skydda dina uppgifter ser vi också till att brandväggar och antivirusprogram är uppdaterade.

Du har alltid rätt att få information om vilka av dina personuppgifter som vi behandlar, vad vi gör med dessa, samt kontrollera att de stämmer.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss genom att mejla integritet@piratforlaget.se eller ringa 08-412 13 50.