Följ oss på sociala medier:
”Med skicklig hand och stor smarthet gifter hon ihop allt till en...”Läs mer
”En livsbejakande, varm och generös historia, där mörker plötsligt kan ...”Läs mer
”Victoria Björn Blomqvist berättar sin historia i ett väl avvägt tempo,...”Läs mer
”Det blir en spännande resa som pågår i närmare tre veckor med...”Läs mer
”Lindfors bok är skrämmande aktuell. ... det ryska hotet beskrivs med k...”Läs mer
”Romanen dröjer sig kvar i det som gör ont, men har även...”Läs mer
”Det är intressant, hemskt och sorgligt. Men samtidigt viktigt, det var...”Läs mer
”Vilken dramatik Birgitta Bergin skapar på det lilla skäret, man hör vi...”Läs mer
”Boken är välskriven och lättläst med ett språk som flyter fint. En ep...”Läs mer
”På många sätt en ordens och musikens tvillingsjäl till Patti Smith, be...”Läs mer
”Berättelsen om det journalistiska arbetet att avslöja IB och det polit...”Läs mer
”Både Gryning. Falsk.och senaste Och skuggan fallerär smarta, kunniga o...”Läs mer
”Ur en odramatisk start i en villaidyll bygger Unni Lindell ut en...”Läs mer
”Malin Haawind tecknar ett säkert porträtt av miljön, mellan raderna hö...”Läs mer
”Nu har hon verkligen nytänt! Hon har ett kolossalt driv i sitt...”Läs mer
”En spännande, lärorik roman... Betyg 4, Mycket bra”Läs mer
”... kort sagt, det är riktigt underhållande läsning! ... helhetsintryc...”Läs mer
”Lisa Bjerre och Susan Casserfelt hittar rätt med mycket i boken. Karak...”Läs mer
”Thunberg Schunke lyckas åter förmedla en intressant och skrämmande ber...”Läs mer
”Det är lågmält beskrivet, med en stor portion humor där även det allva...”Läs mer
”Det är humoristiskt och välskrivet på Emma Hambergs eget livsbejakande...”Läs mer
”... extremt spännande och välskriven. ... Totalt sett visar ändå boken...”Läs mer
” ....debutdeckare med en intressant story om hemligheter och trauman. ...”Läs mer
”Författaren beskriver trions liv på ett medryckande och genomarbetat v...”Läs mer
”Guillou när han är som bäst.”Läs mer
”Appelqvist bevisar att man kan skapa spänning utan blodigt våld. En or...”Läs mer
”... en övertygande comeback. Miljöskildringen imponerar, liksom gestal...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer

Vårens böcker från Piratförlaget

Äntligen är uppföljaren till Emma Hambergs succé Je m’appelle Agneta här! I mars får vi återigen följa med till Provence där allt inte riktigt är som det ska. I Au revoir Agneta håller det tillsynes stadiga gamla klostret på att falla i bitar när myndigheterna knackar på dörren och Agneta ser den värld hon byggt upp försvinna. Hon måste samla ihop sina trupper, Fabien, Bonnibelle, Paul och de andra, för att rädda klostret. De har varken pengar, makt, ordning eller reda att slåss med. Däremot har de vansinnigt vackra underkläder.

Med Klänning för korta kvinnor (2022) inledde Kristina Appelqvist en ny spänningsserie om kommunikationschefen Nina Storm och hennes inte helt sympatiska chef, generaldirektören Diana Wikman. Den första delen mottogs med lovord av såväl läsare som recensenter. I mars får vi återigen möta Nina och Diana i Lögnaren i skafferiet, en berättelse om livslögner, vänskap, drömmar och maktkamp.

Birgitta Bergin har med sina romaner blivit en av våra mest lästa och uppskattade författare inom feelgood- och relationsromangenren. I april kommer Smultronhyllanen berättelse om den framgångsrika författaren Agnes som har tröttnat på livet i rampljuset och bestämmer sig för att ta tag i sin gamla dröm om att få vara till nytta och glädje för andra.

Jan Guillou är ett av våra mest betydande författarskap. Under fem decennier har han fängslat, engagerat och underhållit en stor läsarskara. Med Eventuellt uppsåt – att döda ortens gangsters fortsätter han sin serie med de två välbekanta romankaraktärerna Carl Hamilton och Erik Ponti. Den ena med oöverträffade kunskaper och erfarenheter av militära operationer, den andra med intellektuell kapacitet och journalistiska bedrifter i bagaget. Boken når bokhandeln i april.

Jacob Lindfors är omvärldsanalytikern som gjort succé med sina millitärthrillers om specialförbandsoperatören Mattias Cassians kamp mot det norrländska terrornätverket Vinterpacket. I den tredje delen, Järnviljan, befinner sig Sverige i väpnad konflikt med Ryssland. För att hitta en fredlig väg ut ur krisen går Mattias Cassian med på att hjälpa ryssarna att krossa ett internationellt nätverk av internationella narkotikasmugglare. Men hur frivilligt är egentligen Cassians samarbete med Ryssland?

En avdankad journalist avrättas brutalt i södra Stockholm. Efter att ha försörjt sig på swishdonationer i flera år verkar de
spekulativa skriverierna ha kommit ikapp honom. När polisen Jack Karlberg utreder fallet leder spåren till kriminella gäng. Vem har skadats illa nog för att svara med en kula? Okänd avsändare är en kriminalroman om brott som slår mot samhällets mest sårbara. Det är den tredje delen i serien Linje 17 av Lisa Bjerre och Susan Casserfelt där vi får följa poliserna Lina Kruses och Jack Karlbergs vardag i Stockholmsförorten Bagarmossen.

Under OS i Cortina 1956 hittas en av skidåkarna i den svenska truppen ihjälslagen och en annan åkare försvinner spårlöst. Många år senare hittar Alice Leander ett vykort i sin morfars källare i Sälen. Det blir startskottet för en vindlande och skrämmande resa bakåt i tiden. Vad hände egentligen under tremilen i Cortina? Victoria Björn Blomqvist debuterade 2022 med spänningsromanen Fjället tiger stillI frusna spår utkommer i mars.

Läs vårens katalog här!