Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Första barnböckerna på Piratförlaget (2009)

Den 25 mars utkommer de första böckerna på Lilla Piratförlaget: Jo Nesbøs Doktor Proktors pruttpulver och Unni Lindell & Fredrik Skavlans Mystiska Milla och spökskolan. Men vad är planen för Lilla Piratförlaget? Ska det bara ge ut böcker av ”stora” Piratförlagets författare? Mattias Boström, produktionsansvarig på Piratförlaget, reder ut några frågetecken nedan.
mattias1.jpg
Hej Mattias. Vad är Lilla Piratförlaget?
– Det är ett imprint inom Piratförlaget där vi samlar vår barn- och ungdomslitteratur – böcker för barn och barnsliga vuxna. På motsvarande sätt använder vi Piratförlaget Audio som imprint för våra ljudböcker.
Vad är ett imprint egentligen?
– Hos vissa bokförlag innebär det ett helt separat förlag inom förlaget med en specifik utgivningslinje. Men hos oss handlar det mer om att sätta en gemensam etikett på vissa typer av böcker och förse dem med egna sammanhållande loggor.
Varför börjar ni sälja barnböcker?
– Vi har tidigare begränsat oss till Eva Dahlgrens böcker om hundarna Lars & Urban, samt ”Tanten och Ödlan” som Eva gjorde tillsammans med Pål Jansson. Men i samband med att våra båda vuxenförfattare Jo Nesbø och Unni Lindell utkom med barnböcker i Norge kändes det som ett naturligt steg att ta.
Kan ni inte släppa böckerna på vanliga Piratförlaget?
– Jo, det är klart att vi skulle kunna. Men med Lilla Piratförlaget kan vi skapa delvis ett annat formspråk i marknadsföringen, lite mjukare och helt enkelt lite barnsligare. Framöver kommer vi säkert även göra ännu mer av Lilla Piratförlaget, kanske kan det få en egen avdelning på vår sajt.
Vad har ni för plan kring Lilla Piratförlaget, hur många böcker ska ni släppa per år?
– I år blir det fyra böcker, två Doktor Proktor-böcker av Jo Nesbø och två Mystiska Milla-böcker av Unni Lindell och Fredrik Skavlan. Jag kan tänka mig att det kommer ligga runt 3-4 böcker per år även fortsättningsvis. Vi får helt enkelt se. Dock tror jag att det mest kommer handla om kapitelböcker eller slukarböcker för lite äldre barn och ungdomar. I nuläget har vi inga planer på att ge oss in på rena bilderböcker.
LillaPirat_logo_rod.jpg
De böcker som kommer i år har alla era tidigare författare som upphovsmän – är det den strategi ni tänkt köra för Lilla Piratförlaget?
– Det är inte en strategi, utan snarare anledningen till att vi dragit igång Lilla Piratförlaget. Det kan mycket väl hända att vi ger ut helt nya barnboksförfattare eller författare som är mer renodlade inom just barn- och ungdomslitteratur. Men vi kommer att gå försiktigt fram till en början. Vi har inga planer på att bli det nya stora barnboksförlaget.