Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Piratförlagets utgivning vinter och vår 2011

26 januari

Jo Nesbø: Huvudjägarna (thriller)

Jo Nesbø är en av Nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över 40 länder. Bara i Sverige har Harry Hole-serien sålt i över 850 000 ex de senaste tre åren.

Huvudjägarna är en fristående thriller från Harry Hole-serien. Just nu filmas boken i Norge. Det är produktionsbolaget Yellowbirds nästa storsatsning efter Millennium-trilogin. I huvudrollerna ser vi norska Aksel Hennie och danska Nikolaj Coster-Waldau. Filmen går upp på skandinaviska biografer i augusti.

När Huvudjägarna gavs ut i Norge blev den omedelbart en storsäljare. Författarens intäkter från försäljningen gick oavkortat till Harry Hole-stiftelsen, grundad 2008 av densamme. Varje år delas en halv miljon norska kronor ut till projekt som är involverade i arbetet mot analfabetism i tredje världen. I år gick priset till Unicefs arbete i Pakistan. Även i Sverige kommer författarens intäkter oavkortat att gå till stiftelsen.

Alex Schulman: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan bli det minsta trött (berättelse)

Alex Schulman beskriver i sin bok ett år, 12 månader, där allt ställs på ända och hela livet förändras. Det är en berättelse om personlig utveckling och förändring, men framförallt är det en kärlekshistoria ur det verkliga livet som inspirerar till att ta vara på livets tvära kast.

Alex Schulman: ”Jag ska berätta om en lång rad på varandra följande händelser, några lyckliga, andra olyckliga, som kastade om min tillvaro på alla plan. Det är rättvist att säga att jag blev en ny människa. Det är inte en historia från min barndom – utan från nuet. Den tar sin början den första augusti 2008 och den tar slut den första augusti 2009. Det här är historien som förändrade mitt liv.”
_____________________________________________________________

16 mars

Sara Lövestam: I havet finns så många stora fiskar (roman)

2009 vinner Sara Lövestam Bok-SM med boken Udda och etablerar sig snabbt som en viktig röst bland Sveriges författare födda på 80-talet. I Saras andra bok fortsätter hon den röda tråden från debutromanen: att ifrågasätta allmängiltiga fördomar i vårt samhälle. I havet finns så många stora fiskar är en historia om barns utsatthet, naket och känsligt beskrivet ur barnets perspektiv. Vad kan hända när skyddsnätet runt ett barn har stora hål?

Unni Lindell: Sockerdöden (kriminalroman)

Det är mycket norskt från Piratförlaget våren 2011. Unni Lindell är, tillsammans med Jo Nesbø och Anne Holt, en av Nordens absolut mest framgångsrika kriminalförfattare. Böckerna om Cato Isaksen har översatts till arton språk och filmatiserats för TV. I somras gick serien på Kanal 9. Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I Norge utkom den i augusti där den fick fina recensioner och snabbt placerade sig på bästsäljarlistan.
_____________________________________________________________

23 mars

Liza Marklund: Nya röster sjunger samma sånger – och andra krönikor 1985-2010 (krönikesamling)

Liza Marklund har skrivit krönikor i svensk och utländsk press i 25 år. För första gången är många av dem samlade i en fullmatad volym som målar en bred och brokig bild av hennes liv, journalistik och författarskap under ett kvarts sekel. Här finns framgångens baksida, dess utsatthet och ensamhet, lyckan över barnen och vardagen, vikten av att våga vara naken (inte bara utan kläder). Här hittar vi hennes brinnande engagemang kring de allra mest utsatta: de sönderslagna kvinnorna, de våldtagna barnen, de terroristanklagade männen. Men här avslöjas också de pinsamma misstagen, de dråpliga missförstånden och texterna hon inte vågade publicera när det begav sig.

Anne Holt: Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen (barnboksdebut)

Anne Holt, en av Skandinaviens bäst säljande författare, debuterade 1993 och har sedan dess nästan varje år gett ut en ny roman, för vilka hon blivit mångfaldigt prisbelönad. Nu har hon skrivit sin första barnbok, en kapitelbok för 6-9-åringar. För illustrationerna står hennes namne och syssling Anne Holt. Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen är en bok full av roliga men också allvarliga kapitel med massor av illustrationer i färg. En härligt trivsam, småtokig och lite spännande bok om två mycket olika åttaåringar som blir bästa vänner.