Följ oss på sociala medier:
”Projekt jul är en välskriven feelgood om känslor av utanförskap och hu...”Läs mer
”Vill du ha filmisk action och spänning? Läs då Björn Paqualins trilogi...”Läs mer
”... kul läsning, skön hämndkänsla...”Läs mer
”"Vem fan är du" borde läsas i alla politiska partier idag. Förutom att...”Läs mer
”Wollin skriver på ett sätt som jag skulle kalla effektfullt. Varje men...”Läs mer
”En spännande bok som inte är den typiska spänningsromanen utan utspela...”Läs mer
”Boken handlar om sorg, depression, psykoser och övernaturliga fenomen....”Läs mer
”Att bokens undertitel är "Skriftställning 2005-2021" måste förstås läs...”Läs mer
”... en övertygande comeback. Miljöskildringen imponerar, liksom gestal...”Läs mer
”Wow vilken fantastisk bok! Birgitta tillhör en av mina favoritförfatta...”Läs mer
”En realistisk och kärleksfull berättelse med ett persongalleri som kän...”Läs mer
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Vilken underbart charmig brittisk feelgoodroman! Den är fylld av humor...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”Caféet som aldrig sover tog mig med storm, för nu när boken...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer
”Jag inser att det som gjort djupast avtryck i minnet är beskrivningarn...”Läs mer
”Hans röst i etern följer med in i hans böcker, där hans...”Läs mer
”En gripande berättelse av en debutant som jag ser fram emot att...”Läs mer
”Starkt och osentimentalt om kvinnor som bär både skam och armod och om...”Läs mer
”Vi som inte identifierar oss som språkpoliser, men som ständigt möter ...”Läs mer
”Ebervalls och Samuelsons skildring av fyrtiotalets Stockholm och Köpen...”Läs mer
”Jonas Jonasson skriver skrönor som är njutbara att läsa. ... Skrönor t...”Läs mer
”Jan Guillou har slutfört ett imponerande verk. 1900-talet har fått sin...”Läs mer
”Det finns flera anledningar att sluka Johan Erlandssons bok om Maj Wah...”Läs mer
”Jag skrattade högt åt den här boken! ... Lärarinnan är en välskriven m...”Läs mer

Piratförlagets utgivning vinter och vår 2011

26 januari

Jo Nesbø: Huvudjägarna (thriller)

Jo Nesbø är en av Nordens mest framgångsrika författare. Hans kriminalromaner om Harry Hole finns idag utgivna i över 40 länder. Bara i Sverige har Harry Hole-serien sålt i över 850 000 ex de senaste tre åren.

Huvudjägarna är en fristående thriller från Harry Hole-serien. Just nu filmas boken i Norge. Det är produktionsbolaget Yellowbirds nästa storsatsning efter Millennium-trilogin. I huvudrollerna ser vi norska Aksel Hennie och danska Nikolaj Coster-Waldau. Filmen går upp på skandinaviska biografer i augusti.

När Huvudjägarna gavs ut i Norge blev den omedelbart en storsäljare. Författarens intäkter från försäljningen gick oavkortat till Harry Hole-stiftelsen, grundad 2008 av densamme. Varje år delas en halv miljon norska kronor ut till projekt som är involverade i arbetet mot analfabetism i tredje världen. I år gick priset till Unicefs arbete i Pakistan. Även i Sverige kommer författarens intäkter oavkortat att gå till stiftelsen.

Alex Schulman: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan bli det minsta trött (berättelse)

Alex Schulman beskriver i sin bok ett år, 12 månader, där allt ställs på ända och hela livet förändras. Det är en berättelse om personlig utveckling och förändring, men framförallt är det en kärlekshistoria ur det verkliga livet som inspirerar till att ta vara på livets tvära kast.

Alex Schulman: ”Jag ska berätta om en lång rad på varandra följande händelser, några lyckliga, andra olyckliga, som kastade om min tillvaro på alla plan. Det är rättvist att säga att jag blev en ny människa. Det är inte en historia från min barndom – utan från nuet. Den tar sin början den första augusti 2008 och den tar slut den första augusti 2009. Det här är historien som förändrade mitt liv.”
_____________________________________________________________

16 mars

Sara Lövestam: I havet finns så många stora fiskar (roman)

2009 vinner Sara Lövestam Bok-SM med boken Udda och etablerar sig snabbt som en viktig röst bland Sveriges författare födda på 80-talet. I Saras andra bok fortsätter hon den röda tråden från debutromanen: att ifrågasätta allmängiltiga fördomar i vårt samhälle. I havet finns så många stora fiskar är en historia om barns utsatthet, naket och känsligt beskrivet ur barnets perspektiv. Vad kan hända när skyddsnätet runt ett barn har stora hål?

Unni Lindell: Sockerdöden (kriminalroman)

Det är mycket norskt från Piratförlaget våren 2011. Unni Lindell är, tillsammans med Jo Nesbø och Anne Holt, en av Nordens absolut mest framgångsrika kriminalförfattare. Böckerna om Cato Isaksen har översatts till arton språk och filmatiserats för TV. I somras gick serien på Kanal 9. Sockerdöden är en komplex och intelligent sammanflätad kriminalroman där en enda händelse utlöser en spiral av våldsamheter som eskalerar i en dramatisk upplösning. I Norge utkom den i augusti där den fick fina recensioner och snabbt placerade sig på bästsäljarlistan.
_____________________________________________________________

23 mars

Liza Marklund: Nya röster sjunger samma sånger – och andra krönikor 1985-2010 (krönikesamling)

Liza Marklund har skrivit krönikor i svensk och utländsk press i 25 år. För första gången är många av dem samlade i en fullmatad volym som målar en bred och brokig bild av hennes liv, journalistik och författarskap under ett kvarts sekel. Här finns framgångens baksida, dess utsatthet och ensamhet, lyckan över barnen och vardagen, vikten av att våga vara naken (inte bara utan kläder). Här hittar vi hennes brinnande engagemang kring de allra mest utsatta: de sönderslagna kvinnorna, de våldtagna barnen, de terroristanklagade männen. Men här avslöjas också de pinsamma misstagen, de dråpliga missförstånden och texterna hon inte vågade publicera när det begav sig.

Anne Holt: Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen (barnboksdebut)

Anne Holt, en av Skandinaviens bäst säljande författare, debuterade 1993 och har sedan dess nästan varje år gett ut en ny roman, för vilka hon blivit mångfaldigt prisbelönad. Nu har hon skrivit sin första barnbok, en kapitelbok för 6-9-åringar. För illustrationerna står hennes namne och syssling Anne Holt. Maj-Britt, Mars-Britt och husvagnen är en bok full av roliga men också allvarliga kapitel med massor av illustrationer i färg. En härligt trivsam, småtokig och lite spännande bok om två mycket olika åttaåringar som blir bästa vänner.


Prenumerera på Piratförlagets nyhetsbrev!

De senaste nyheterna om våra böcker och författare. Tips på evenemang och aktiviteter.