Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Fira far med höstens finaste böcker!

Skippa slipsen och strumporna på Fars dag och ge istället bort en riktig läsupplevelse. Piratförlaget har boktips för alla pappor!

Fars dag närmar sig med stormsteg. Passa på att ge pappa en present som varar länge – en riktig läsupplevelse. Bland höstens aktuella böcker har vi samlat ihop några boktips, där det finns något som passar alla typer av pappor.

För den historieälskande pappan:

* Jan Guillou – Mellan rött och svart: Med den tredje delen i romanserien Det stora århundradet, sätter Jan Guillou tiden efter första världskriget under luppen. I det moderna drömsamhället Saltsjöbaden råder optimism och framåtanda och bröderna Lauritzen har givit sig in i byggbranschen för att lägga grunden till en ny värld. Tyskland är på väg att resa sig på nytt och i Europa föreställer man sig att det aldrig mer kan bli krig. Men nya politiska vindar blåser och hittar sin väg även in i familjen Lauritzen. Den svarta slagskuggan av en ofattbar ondska växer sig allt större.

Mellan rött och svart, är en spännande läsning om mellankrigstiden, där romanintrigen fängslar, samtidigt som vår historia levandegörs och skildras skickligt.

För den skrattsugne pappan:

* Jonas Jonasson – Analfabeten som kunde räkna: Efter världssuccén med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann är Jonas Jonasson nu tillbaka med en ny hejdlöst rolig historia. Här träffar vi Nombeko, som bor i ett skjul i Sydafrikas största kåkstad och har arbetat sedan hon var fem år. Ödet för henne bort från Soweto, till storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder, till möten med både agenter och presidenter. Och till ett tungt problem. Ett flera megaton tungt problem.

Analfabeten som kunde räkna är en humoristisk och varm berättelse, där Jonas Jonasson gör upp med fundamentalismen i alla dess former. Dessutom slår han en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns.

För den nyfikne pappan:

* Mattias Boström – Från Holmes till Sherlock: Alla känner till Sherlock Holmes. Men hur kunde denna fiktiva figur som sir Arthur Conan Doyle fantiserade fram bli en sådan framgångssaga? Mattias Boström berättar här den fascinerande historien om Conan Doyle, spelet bakom kulisserna och om alla de som var med och skapade succén. Det här är också berättelsen om skådespelare, författare och fans som i decennium efter decennium omskapat och förnyat den välkände detektiven.

Från Holmes till Sherlock är en medryckande populärhistorisk berättelse om ett litterärt fenomen, skriven av Mattias Boström – en av Skandinaviens ledande Sherlock Holmes-kännare och medlem i världens förnämsta Holmessällskap, The Baker Street Irregulars.

För den spänningssugne pappan:

* Christoffer Carlsson – Den osynlige mannen från Salem: Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna. Sökandet efter en gärningsman påbörjas, men varje steg leder endast längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga. Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer stanna hos honom. Men i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.

Den osynlige mannen från Salem nominerades nyligen till Årets bästa deckare och är en skickligt uppbyggd, ruskig och fängslande kriminalroman, skriven av författaren och kriminologen Christoffer Carlsson.