Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

”Liza Marklund regerar ohotad”

Snart utkommer Järnblod – Liza Marklunds sista bok om Annika Bengtzon. Inför utgivningen uppmärksammar vi serien och lyfter nu Livstid och En plats i solen.

Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon har hyllats av läsare och kritiker över hela världen. Serien var den första med en kvinnlig reporter som hjälte och ritade om kartan för vad en deckare kunde vara. När den elfte boken, Järnblod, utkommer i juni sätter Liza Marklund punkt för serien som också blivit en berättelse om medieutvecklingen i Sverige.

Inför utgivningen av Järnblod går vi igenom samtliga böcker i serien om Annika Bengtzon och lyfter nu de sjunde och åttonde fristående romanerna i serien – Livstid och En plats i solen.

Livstid är en direkt fortsättning på Nobels testamente och börjar där Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus. När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia. Julia hotas av livstids fängelse både för mord på sin man och deras försvunna fyraårige son Alexander – men hon nekar.

Till sist återstår två grundläggande frågor: Om Julia ljuger – varför dödade hon Alexander? Om hon talar sanning – vem håller honom fången?

Livstid är en roman om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten – och barnen.

En plats i solen är den åttonde boken i serien om Annika Bengtzon och tar vid precis efter Livstid. När en svensk barnfamilj hittas gasade till döds i sitt hem på den spanska solkusten skickas Annika Bengtzon, under protest, till Marbella för att bevaka morden. Hennes relation till exmaken Thomas är laddad och hon vill inte lämna barnen hos honom och hans nya sambo.

Men ju mer Annika Bengtzon granskar morden, desto märkligare framstår de. Under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över sjuttio år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid.

Livstid vann Svenska folkets Litteraturpris när den utkom och fick strålande kritik. ”Liza regerar ohotad … hon är helt enkelt den bästa författaren,” skrev Amelia och Dagens Nyheter skrev: ”Rummets och tidens riktmärken försvinner ur sikte, och i några starka passager skriver Marklund fram en känsla av svimfärdig upplösning.”

Tyska Der Spiegel skrev ”Förmodligen hennes bästa hittills” och danska Ekstra Bladet skrev ”ingen av de så kallade deckardrottningarna når henne till stövelkanten när hon är i toppform, som här”.

Även En plats i solen hyllades i medierna och toppade bästsäljarlistan. ”Det är bara att tacka och ta emot när Annika Bengtzon forsar fram över sidorna … Liza Marklund är faktiskt oslagbar i sin genre” skrev Tara och Kulturnytt menade att ”till skillnad från alla andra som ska skriva tio romaner om ett brott så blir Marklund faktiskt bara bättre och bättre.”

”Hon är i toppform i nya romanen … som är elegant fingerad och elegant berättad”, skriver danska Berlingske Tidende och finska Helsingin Sanomat menar att ”Sveriges thriller-drottning har än en gång satt samman en så härlig festmåltid att den måste slukas på en gång.”

Livstid och En plats i solen finns att läsa som pocket och e-böcker.

>> Sprängaren – Liza Marklunds första succéthriller
>> Studio sex – En vitaminkur för kriminalromanen 
>> Paradiset – Årets bästa bok 2000
>> Prime Time – ”en stark samtidsroman”
>> Den röda vargen och Nobels testamente – ”Ovanligt välskrivet och rafflande”