Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

”Kan knappt bärga mig till sista delen”

Nu utkommer Järnblod – Liza Marklunds sista bok om Annika Bengtzon. Inför utgivningen uppmärksammar vi serien och lyfter nu Du gamla, du fria och Lyckliga gatan.

Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon har hyllats av läsare och kritiker över hela världen. Serien var den första med en kvinnlig reporter som hjälte och ritade om kartan för vad en deckare kunde vara. När den elfte boken, Järnblod, utkommer i juni sätter Liza Marklund punkt för serien som också blivit en berättelse om medieutvecklingen i Sverige.

Inför utgivningen av Järnblod går vi igenom samtliga böcker i serien om Annika Bengtzon och lyfter nu de nionde och tionde fristående romanerna i serien – Du gamla, du fria och Lyckliga gatan.

I Du gamla, du fria är Annika Bengtzon tillbaka på Kvällspressens redaktion efter tre år som korrespondent i Washington.Hon har återförenats med sin make, Thomas, som arbetar på justitiedepartementet med internationella säkerhetsanalyser. En eftermiddag hittas en ung småbarnsmamma död bakom ett daghem i förorten Axelsberg i Stockholm. Hon är det fjärde offret på kort tid under liknande omständigheter och på Kvällspressen anar man en seriemördare.

Samtidigt som kvinnomorden i Stockholms förorter blir allt fler, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika. Kraven från kidnapparna är omöjliga och orimliga, men när regeringarna vägrar förhandla avrättas gisslan i delegationen, en efter en.

Du gamla, du fria är en roman om hur den gamla, fria världen bygger järnridåer mot den nya, ofria. Om hur relationer mellan människor rämnar och andra byggs upp. Om hur medierna utnyttjar den nya tekniken till att vrida verkligheten så att den passar deras deadlines. Och om hur ondskan i Stockholms förorter egentligen ser ut…

I den tionde boken om Annika Bengtzon, Lyckliga gatan, hittas riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg torterad och medvetslös i sin villa på Solsidan. Hans hustru Nora är spårlöst försvunnen. På Kvällspressen får Annika Bengtzon i uppdrag att skriva om fallet, samtidigt som hennes privatliv är i gungning och Kvällspressens chefredaktör Anders Schyman har hamnat i blåsväder.

Medan Ingemar Lerberg hamnar i en allt djupare koma och kritiken mot Anders Schyman växer, framträder en allt tydligare bild av något väldigt mörkt och förljuget under den tjusiga ytan i villaförorten. Varför ville någon plåga ihjäl en före detta politiker? Och var är den försvunna hustrun?

Lyckliga gatan är en thriller om familjer, medier och social acceptans i vår tid. Det är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon.

Du gamla, du fria utkom i Storbritannien i vintras och har fått mycket fina recensioner. ”En gastkramande ny thriller” skriver Peterborough Telegraph, medan amerikanska Kirkus Review har stjärnmärkt recensionen och skriver: ”läsarna bör finna boken oemotståndlig. Marklund är mästerlig på att balansera de skarpa skiftningarna i tonen … ett utförande med bravur som höjer Marklunds spel och lyfter henne ovan mysteriegenren.”

Lyckliga gatan fick otroligt fina recensioner när den utkom i Sverige, 2013, och kallades ”den bästa boken i serien” av många recensenter. ”Detta är på långa vägar det bästa författaren har skrivit i genren, och jag kan knappt bärga mig till den avslutande delen kommer,” skrev Nisse Scherman på DAST Magazine. ”En tät, nervig berättelse, som gör Lyckliga gatan till en av de bästa Liza Marklund-deckarna jag har läst,” tyckte Lotta Olsson på Dagens Nyheter.

Du gamla, du fria och Lyckliga gatan finns att läsa i pocket och som e-böcker.

>> Sprängaren – Liza Marklunds första succéthriller
>> Studio sex – En vitaminkur för kriminalromanen 
>> Paradiset – Årets bästa bok 2000
>> Prime Time – ”en stark samtidsroman”
>> Den röda vargen och Nobels testamente – ”Ovanligt välskrivet och rafflande”
>> Livstid och En plats i solen – ”Liza Marklund regerar ohotad”