Följ oss på sociala medier:
”Författaren är väl insatt i tidsandan och kvinnohistorien. Mönstret le...”Läs mer
”Sara Lövestam är en gudabenådad ciceron i vårt svenska språk, och tack...”Läs mer
”Romandebutanten Moa Gammel Ginsburg lånar Hjalmar Söderbergs hundra år...”Läs mer
” Författaren behärskar sitt hantverk. ... Jonasson låter sina skrönor ...”Läs mer
”Återigen har författar- och advokatparet skrivit en roman om händelser...”Läs mer
”Jan Guillou går hur som helst lyckligt i mål med sin uppgift....”Läs mer
”Det är verkligen rappt berättat och det märks att författaren inte vil...”Läs mer
”Johan Erlandsson, till vardags journalist på Kommunalarbetaren, har gj...”Läs mer
”Oerhört spännande hela vägen in i mål.”Läs mer
”Min alltför vackra syster är i likhet med Historien om en anständig fa...”Läs mer
”Att gestalta troll trovärdigt är inte det enklaste, men de här författ...”Läs mer
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Patos. Det är drivet och limmet i "De rättslösa". ... De rättslösa dra...”Läs mer
”Personligt och berörande. Inspirerande!”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Det är välformulerat och vasst, men också plågsamt och ibland nästan o...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”I år skulle den brittiska deckardrottningen ha fyllt 130 år. Kristina ...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer

Piratförlagets författare på årets digitala bokmässa!

Brukar du besöka Bokmässan i Göteborg? Eller har du aldrig varit där? Oavsett tidigare erfarenheter är du varmt välkommen till Bokmässan Play den 24–27 september. Nordens största kultur­ evenemang består i år av digitala studiosamtal som du kostnadsfritt kan ta del av när och var du vill. Piratförlagets författare kommer medverka fredag till söndag, se tider nedan.

Surfa in på bokmassan.se med din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Här hittar du programtablån och alla sändningar.

 

FREDAG, LÖRDAG OCH SÖNDAG 09.15–09.25 MARK LEVENGOOD        (SE MÄNNISKAN-SCENEN)

Morgonmeditation med MARK LEVENGOOD

Börja din dag med MARK LEVENGOOD som läser ur sin nya bok Vi får väl trösta varandra, små betraktelser skrivna med underfundig humor.

 

FREDAG 14.30–15.00 JAN GUILLOU (SE MÄNNISKAN-SCENEN)

Slutet på historien

Med Slutet på historien går JAN GUILLOU i mål med sitt bokprojekt Det stora århundradet. Det blev totalt tio böcker om släkten Lauritzen, som vi fått följa genom hela 1900-talet. När det gamla seklet slutar växer sig främlingshatet och högerextremismen stark. Har vi inte lärt oss något av historien? I ett samtal med Johanna Gustafsson Lundberg, docent i teologisk etik vid Lunds universitet.

 

LÖRDAG 13.45–14.15 MOA GAMMEL GINSBURG (LITTERÄR SALONG)

Kvinnor i inre och yttre exil

Skådespelaren och regissören MOA GAMMEL GINSBURGS romandebut Gertrud är fritt skriven efter Hjalmar Söderbergs pjäs. Dagens Gertrud är en före detta fotomodell med skådespelardrömmar som lever bland exilsvenskarna i LA. Hon har tröttnat på att vara fast i andras objektifiering och sin egen passivisering. Musikern och sångaren ANNA JÄRVINEN debuterar med Dröm natten till idag, en tät tillståndsroman där berättaren befinner sig i Stockholm. Hennes åldrande kropp gör motstånd, en sorg pockar, likaså det lämnade Finland. Ett samtal om kvinnans frihet och om konsten, skönheten och begäret. Programledare: CAROLINE RINGSKOG FERRADA-NOLI, författare.

 

LÖRDAG 14.30–15.00 MALIN THUNBERG SCHUNKE (CRIMETIME)

Hur får man läsaren att vända blad?

JONAS MOSTRÖM, MALIN THUNBERG SCHUNKE och PASCAL ENGMAN delar med sig av sina bästa tips. Hur gör man för att skapa driv och nervkittlande berättelser? Hur får man till
den där riktiga nagelbitarspänningen med snygga cliffhangers? Jonas Moström är aktuell med Kameleonten, sjunde boken om Nathalie Svensson och Johan Axberg. Malin Thunberg Schunke fick Svenska Deckarakademiens debutantpris för Ett högre syfte och är nu aktuell med uppföljaren De rättslösa. Pascal Engman följer upp succén Råttkungen med Änkorna, där kriminalinspektör Vanessa Frank söker sanningen. Programledare: ANDREAS NORMAN, författare.

 

LÖRDAG 14.45–15.15 DAVID WIBERG (LITTERÄR SALONG)

De ensamma männen

Medelålderns borttappade mansroller står på olika sätt i fokus för MALIN LINDROTH och DAVID WIBERG. I romanen Rolf tecknar Malin Lindroth ett porträtt av en anonym 60-årig man i beige vinterjacka som väntar på att bli förlöst från sin ensamhet – och från ett hemskt brott. David Wiberg skriver i En vuxen människas bekännelser om en medelålders man som ser sitt liv rasa samman och om försöken att rekonstruera det med hjälp av en berättelse. Här möts de i ett samtal om män på gränsen till sammanbrott och om två människoöden i all sin komplexitet. Programledare: KRISTOFER ANDERSSON, journalist.

 

LÖRDAG 17.00–17.30 AMELIA ADAMO (HJÄRNAN)

I motgång och framgång

Succéförfattaren THOMAS ERIKSON har tidigare avhandlat idioter, psykopater, latmaskar och dåliga chefer. I Omgiven av motgångar tar han ett helhetsgrepp om motgångar av olika slag: problem på jobbet, i familjen, ekonomiska bekymmer, kärlekstrubbel, galna grannar och tärande konflikter. Tidningsdrottningen AMELIA ADAMO har i Kvinnoarvet skrivit om makt, användbara män, om att vara kvinna och att ha pengar som drivkraft. Men också om hur hon har hanterat förluster, kärlek och längtan. Här möts de i ett personligt samtal om mot-gångar och framgångar. Programledare: EBBA KLEBERG VON SYDOW, journalist.

 

SÖNDAG 12.00–12.30 ANNA LAESTADIUS LARSSON (LITTERÄR SALONG)

Kvinnor som utmanar

Hur annorlunda får en kvinna egentligen bete sig? Varför reagerar vi så starkt när en kvinnlig romanfigur bryter mot normer?
I Svårmodets döttrar skildrar ANNA LAESTADIUS LARSSON hur bristen på självbestämmande över liv och sexualitet för kvinnor löper som en blodröd tråd genom vår 1900-talshistoria. KARIN SMIRNOFF avslutar sin hyllade trilogi om den kantiga Janakippo med Sen for jag hem. Ett samtal om kvinnors utrymme och handlings-frihet, och om att göra som man vill trots att det kostar. Programledare: CARL-MICHAEL EDENBORG, litteraturkritiker.

 

SÖNDAG 15.15–15.45  LENA EBERVALL och PER E SAMUELSON (CRIMETIME)

True crime – hur sant får man skriva?

Varför har true crime-genren blivit så populär och vilka friheter får man som författare ta sig inom genren? Söndagsvägen är PETER ENGLUNDS första bok på tio år och när han gör sin återkomst som författare är det med en true crime. I sina böcker låter sig TINA FRENNSTEDT inspireras av verkliga fall och hon är nu aktuell med Väg 9, den andra deckaren i Cold Case-serien. Författarduon LENA EBERVALL och PER E SAMUELSON ägnar sig åt historisk true crime och skriver i sin senaste bok Stormfågel om Jane Horney som misstänktes för spioneri under andra världskriget. Programledare: JENNY STRÖMSTEDT, journalist.

Här kan du läsa om alla årets programpunkter: bokmassan_2020-programtidning-webb