Följ oss på sociala medier:
”Bästa boken i serien. Läs!”Läs mer
”Det är lågmält beskrivet, med en stor portion humor där även det allva...”Läs mer
”Hem till Appleby Farm är charmig och livsbejakande, människorna på gå...”Läs mer
”Tredje Monikaboken är om möjligt ännu bättre än de två tidigare. Perfe...”Läs mer
”Det är humoristiskt och välskrivet på Emma Hambergs eget livsbejakande...”Läs mer
”En mordgåta rullas upp, långsamt och nervkittlande… En verklig bladvän...”Läs mer
” ....debutdeckare med en intressant story om hemligheter och trauman. ...”Läs mer
”Författaren beskriver trions liv på ett medryckande och genomarbetat v...”Läs mer
”Actionfylld militärthriller med internationell atmosfär. Det är verkli...”Läs mer
”Jagformen har gjort Jan Guillou gott. Riktigt gott. ... Guillous som a...”Läs mer
”... svindlande tempo och överraskningseffekter. ... hon har aldrig var...”Läs mer
”Historieskrivningen ... är en kulturgärning av rang.”Läs mer
”Sara Lövestam är halsbrytande rolig, med en förmåga att skriva lätt oc...”Läs mer
”Projekt jul är en välskriven feelgood om känslor av utanförskap och hu...”Läs mer
”Björn Paqualin är också manusförfattare. Det märks. Hans formuleringar...”Läs mer
”"Vem fan är du" borde läsas i alla politiska partier idag. Förutom att...”Läs mer
”Romanen är en riktigt fartig och rolig skröna ... Här finns några rikt...”Läs mer
”Här får ni massor av spänning i en underbar förpackning. Passar alltså...”Läs mer
”Wollin skriver på ett sätt som jag skulle kalla effektfullt. Varje men...”Läs mer
”Boken handlar om sorg, depression, psykoser och övernaturliga fenomen....”Läs mer
”Att bokens undertitel är "Skriftställning 2005-2021" måste förstås läs...”Läs mer
”... en övertygande comeback. Miljöskildringen imponerar, liksom gestal...”Läs mer
”Wow vilken fantastisk bok! Birgitta tillhör en av mina favoritförfatta...”Läs mer
”...en mysig roman, en sådan som man behöver ibland. Jag gillar också a...”Läs mer
”Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det ...”Läs mer
”Thunberg Schunkes kriminalromaner är alltid ambitiösa med intriger som...”Läs mer
”Rappt och trovärdigt berättat om en tragisk verklighet som snart ingen...”Läs mer
”Detta är en gripande skildring om det sociala arvet, barnlängtan, hopp...”Läs mer
”Emma Hamberg kan konsten att peppa sina läsare; hennes berättelse är...”Läs mer
”Intressant och angelägen läsning är det, för än finns förhållanden att...”Läs mer
”Idag Dör Alla Gudar av Mattias Leivinger och Johannes Pinter är en spä...”Läs mer
”...kapitel för kapitel skruvas spänningen upp och till slut är jag hel...”Läs mer

Kristina Ohlsson bjuder på gott julrecept (2012)

Bakom julkalenderns elfte lucka hittar vi Kristina Ohlsson. I år gav författaren ut sin fjärde kriminalroman om Fredrika Bergman, den kritikerrosade romanen Paradisoffer

Kristina Ohlsson är ständigt högaktuell och kommer i januari ut med Glasbarnen på Lilla Piratförlaget – hennes första bok för unga läsare. I april är hon åter aktuell när dem femte boken om Fredrika Bergman, Davidsstjärnor, finns i bokhandeln.

Utöver att skriva är Kristina Ohlsson en fena på att baka och bjuder här på ett supergott julrecept.

Mozartkulor (ca 25 st)

* 125 g nougat
* 250 g marsipan
* 200 g choklad (mörk eller ljus beroende på smak)

* 2 msk konjak eller mörk rom

* 2 msk florsocker

Tillagning: 

1. Skär nougaten i 25 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen. Blir det väldigt kladdigt så kan man kyla ner nougaten på förhand också – innan man börjar arbeta med den.

2. Blanda marsipanen med spriten och florsockret, antingen i mixer eller för hand. Dela sedan marsipanen i 25 lika stora bitar. Platta ut varje bit.

3. Lägg en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan runt nougaten så den sveper in nougaten ordentligt. Detta gör man enklast genom att rulla varje klump till en jämn boll med händerna.

4. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugnen eller vattenbad. Själv har jag aldrig gillat det där med vattenbad, det är lättare på lägsta effekt i mikrovågsugn.

5. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt dem rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under alt lägg dem direkt på bakplåtspappret.

6. Om man vill dekorera sina Mozartkulor kan man dessutom smälta en mindre mängd choklad av annan färg än den man doppade kulorna i, och spritsa mönster på kulorna. Men detta brukar ta en massa extra tid och gör dem uppriktigt sagt inte godare än de redan är, så jag gör det väldigt sällan.

Ur Piratförlagets julkalender 2012

Läs också:
1/12: Så firar Mikael Niemi jul
2/12: Lena Ebervalls bästa pynttips
3/12: Al Pitcher skildrar en svensk decemberhelg
4/12: Piratförlaget skänker pengar till Stockholms Stadsmission
5/12: Lyssna på Piratförlagets eget julsoundtrack!
6/12: Emma Hambergs smaskiga julrecept
7/12: Fredagstävling: Vi lottar ut kriminalromaner
8/12: Nyskriven deckarnovell av Helene Tursten
9/12: Detta läser Jan Guillou i jul
10/12: Lasse Berghagens bästa julminne
12/12: Läs ett kapitel ur Mark Levengoods Rosor, min kära, bara rosor
13/12: Så firar Martin Beck jul
14/12: Fredagstävling: Vi lottar ut tre böcker!
15/12: Malin Persson Giolitos Julpavlova
16/12: Så firar Ewert Grens jul
17/12: Kom igång med nyårslöfteslöpningen med Martina Haag
18/12: En lyckad jul för Katerina Janouch
19/12: Sara Kadefors senapsgravade strömming
20/12: Sara Lövestam om sitt researcharbete
21/12: Piratförlagets juligaste film- och boktips!