Följ oss på sociala medier:
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Rekommenderas varmt! En bladvändare.”Läs mer
”Författaren har skrivit ännu en rafflande och träffsäker spänningsroma...”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Wiberg blandar vardagsrealism med komik och svärta och jag gillar hans...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”Den lokala deckarförfattaren gör det igen: Levererar en lättläst mordg...”Läs mer
”… man kan se den här boken som en kommentar till det...”Läs mer
”I första halvan av Skrivboken skildrar Kristina Ohlsson vägen fram til...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer
”Tidigare i höstas läste jag första delen om Kajan och Aida, Sweet Loli...”Läs mer
”Efter att ha läst också de andra åtta av Jan Guillous tidigare...”Läs mer
”Livet som singel och 45 mitt i verkligheten beskrivs på ett sådant sät...”Läs mer
”Lövestam har en ton som gör att hon aldrig blir påstridig ......”Läs mer

Kristina Ohlsson bjuder på gott julrecept (2012)

Bakom julkalenderns elfte lucka hittar vi Kristina Ohlsson. I år gav författaren ut sin fjärde kriminalroman om Fredrika Bergman, den kritikerrosade romanen Paradisoffer

Kristina Ohlsson är ständigt högaktuell och kommer i januari ut med Glasbarnen på Lilla Piratförlaget – hennes första bok för unga läsare. I april är hon åter aktuell när dem femte boken om Fredrika Bergman, Davidsstjärnor, finns i bokhandeln.

Utöver att skriva är Kristina Ohlsson en fena på att baka och bjuder här på ett supergott julrecept.

Mozartkulor (ca 25 st)

* 125 g nougat
* 250 g marsipan
* 200 g choklad (mörk eller ljus beroende på smak)

* 2 msk konjak eller mörk rom

* 2 msk florsocker

Tillagning: 

1. Skär nougaten i 25 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen. Blir det väldigt kladdigt så kan man kyla ner nougaten på förhand också – innan man börjar arbeta med den.

2. Blanda marsipanen med spriten och florsockret, antingen i mixer eller för hand. Dela sedan marsipanen i 25 lika stora bitar. Platta ut varje bit.

3. Lägg en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan runt nougaten så den sveper in nougaten ordentligt. Detta gör man enklast genom att rulla varje klump till en jämn boll med händerna.

4. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugnen eller vattenbad. Själv har jag aldrig gillat det där med vattenbad, det är lättare på lägsta effekt i mikrovågsugn.

5. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt dem rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under alt lägg dem direkt på bakplåtspappret.

6. Om man vill dekorera sina Mozartkulor kan man dessutom smälta en mindre mängd choklad av annan färg än den man doppade kulorna i, och spritsa mönster på kulorna. Men detta brukar ta en massa extra tid och gör dem uppriktigt sagt inte godare än de redan är, så jag gör det väldigt sällan.

Ur Piratförlagets julkalender 2012

Läs också:
1/12: Så firar Mikael Niemi jul
2/12: Lena Ebervalls bästa pynttips
3/12: Al Pitcher skildrar en svensk decemberhelg
4/12: Piratförlaget skänker pengar till Stockholms Stadsmission
5/12: Lyssna på Piratförlagets eget julsoundtrack!
6/12: Emma Hambergs smaskiga julrecept
7/12: Fredagstävling: Vi lottar ut kriminalromaner
8/12: Nyskriven deckarnovell av Helene Tursten
9/12: Detta läser Jan Guillou i jul
10/12: Lasse Berghagens bästa julminne
12/12: Läs ett kapitel ur Mark Levengoods Rosor, min kära, bara rosor
13/12: Så firar Martin Beck jul
14/12: Fredagstävling: Vi lottar ut tre böcker!
15/12: Malin Persson Giolitos Julpavlova
16/12: Så firar Ewert Grens jul
17/12: Kom igång med nyårslöfteslöpningen med Martina Haag
18/12: En lyckad jul för Katerina Janouch
19/12: Sara Kadefors senapsgravade strömming
20/12: Sara Lövestam om sitt researcharbete
21/12: Piratförlagets juligaste film- och boktips!