Följ oss på sociala medier:
”Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväc...”Läs mer
”Förra årets bästa deckardebutant är tillbaka med en ny rafflande thril...”Läs mer
”Den är jättehärlig … Solstolsläsning! … det är lite feelgood, den bjud...”Läs mer
”Wiberg blandar vardagsrealism med komik och svärta och jag gillar hans...”Läs mer
”"Drönaren" har utsetts till Norges bästa kriminalroman 2019 och det ha...”Läs mer
”Den lokala deckarförfattaren gör det igen: Levererar en lättläst mordg...”Läs mer
”… man kan se den här boken som en kommentar till det...”Läs mer
”I första halvan av Skrivboken skildrar Kristina Ohlsson vägen fram til...”Läs mer
”Intressant! … Lärorikt. Och en mycket viktig bok för att förstå högerp...”Läs mer
”Tidigare i höstas läste jag första delen om Kajan och Aida, Sweet Loli...”Läs mer
”Efter att ha läst också de andra åtta av Jan Guillous tidigare...”Läs mer
”Livet som singel och 45 mitt i verkligheten beskrivs på ett sådant sät...”Läs mer
”Lövestam har en ton som gör att hon aldrig blir påstridig ......”Läs mer

Malin Persson Giolitos Julpavlova

Malins dotter Elsas bild från tårtkalaset med Allt i Hemmet

I oktober kom Malin Persson Giolitos Bortom varje rimligt tvivel ut. Romanen, som är den andra delen i serien om advokaten Sophia Weber, har fått fina recensioner och beskrivits som en riktig bladvändare som är både intelligent och spännande, samt som känns läskigt nära sanningen.

Malin Persson Giolito bor i Bryssel tillsammans med sin man och deras tre barn, där de även tillbringar årets jul. Så här berättar hon om den:

– Vi firar som vanligt jul hemma. Mamma kommer och firar lucia med oss, min svärmor kommer precis efter. Sedan kommer min syster Hedda och hennes man Calle. Eventuellt får vi också sällskap av min bonusbror August. Vi kommer att konsumera obscena mängder ostron, choklad och tv-serier på dvd. 

Dessutom är chansen stor att familjen avnjuter en Pavlovatårta till efterrätt. Receptet till tårtan delade Malin Persson Giolito nyligen med sig av i tidningen Allt i Hemmets Julspecial. Missade du tidningen kommer receptet här:

Julpavlova med granatäpple och apelsin

* 8 äggvitor
* en nypa salt
* 500 g råsocker
* 1 msk maizenamjöl
* 2 tsk vitvinsvinäger
* 1 msk pressad apelsin

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt på ugnen på 180 grader.

2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum.

3. Vänd först i sockret, därefter maizena, vinäger och apelsin.

4. Bred ut smeten i en rundel på ett bakplåtspapper.

5. Låt stå i ugnen 1,5 timme på 100-120 grader. Man kan stänga av ugnen efter 75 min och låta den stå kvar tills allt har svalnat. Då blir den lite segare!

6. Garnera med 5 dl vispad grädde smaksatt med vaniljsocker och lite rivet apelsinskal. Strö kärnor från granatäpple ovanpå grädden.

>> Läs mer om Bortom varje rimligt tvivel

Ur Piratförlagets julkalender 2012

Läs också:
1/12: Så firar Mikael Niemi jul
2/12: Lena Ebervalls bästa pynttips
3/12: Al Pitcher skildrar en svensk decemberhelg
4/12: Piratförlaget skänker pengar till Stockholms Stadsmission
6/12: Emma Hambergs smaskiga julrecept
7/12: Fredagstävling: Vi lottar ut kriminalromaner
8/12: Nyskriven deckarnovell av Helene Tursten
9/12: Detta läser Jan Guillou i jul
10/12: Lasse Berghagens bästa julminne
11/12: Kristina Ohlssons godast julrecept
12/12: Läs ett kapitel ur Mark Levengoods Rosor, min kära, bara rosor
13/12: Så firar Martin Beck jul
14/12: Fredagstävling: Vi lottar ut tre böcker!
16/12: Så firar Ewert Grens jul
17/12: Kom igång med nyårslöfteslöpningen med Martina Haag
18/12: En lyckad jul för Katerina Janouch
19/12: Sara Kadefors senapsgravade strömming
20/12: Sara Lövestam om sitt researcharbete
21/12: Piratförlagets juligaste film- och boktips!